GÜNDEM Haber Girişi : 26 Mayıs 2016 11:25

İZTO'da ilan çatlağı

İZTO'da ilan çatlağı
Binalı Yıldırım için ilan veren İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş'ı Meclis toplantısında eleştiren Hüseyin Saygılı, "Verdiğiniz ilan için kaç lira ödediniz. Sigortacılık Haftası için talebimizi niye reddetmiştiniz" dedi.

İzmir Ticaret Odası'nın iylık olağan Meclis toplantısına Başbakan Binali Yıldırım için veilen ilan tartışması damgasını vurdu. Sigortacılık Sektörü temsilcisi olan Meclis Üyesi Hüseyin Saygılı, Mayıs ayında komite toplantısında sigortacılık haftası ile ilgili aldıkları karara göre İZTO yönetiminden bazı taleplerde bulunduklarını ve bunun reddedildiğini söyledi. Saygılı, şunları söyledi:
"Almış olduğumuz kararın gereğinin yapılmadı. Keşke bir kararımızı da kabul edip sigortacıların taleplerini kabul etseydiniz. Sigorta acenteleri başta olmak üzere odaya aidat ödemekteyiz. Ödediğimiz aidatların hesabını sorduğumuz için cezalandırılıyoruz. Eğer mecliste konuşmayacaksak nerede konuşacağız. Sizi ve yanlı uygulamalarınızı eleştirdiğim için çalışmalarımıza sürekli engel olmaktasınız. Seçimlerde size destek vermediğim için aklınızca bizi ve meslektaşlarımı cezalandırmayı seçiyorsunuz. Sigortacılık haftasını kutlamayı bizlere çok görüyorsunuz. Eğer size puan vermek gerekirse size vereceğim puan 0 sıfırdır. Oda kaynaklarını adil eşit ve şeffaf bir şekilde harcamak durumundasınız. Eleştirenleri cezalandırıp ses çıkarmayan meclis üyelerini ödüllendirme uygulamanız doğru değildir. Odayı tek tipleştiriyorsunuz."



Cebinizden ödeyin

Saygılı İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın Başbakan olmasının ardından verilen ilanları da eleştirdi. Saygılı Demirtaş'ı ilanlar için ödenen parayı sordu şöyle devam etti:
"Sayın Binali Yıldırım'ın Başbakan olması ile ilgili vermiş olduğunuz ilan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu'na uygun mudur. Gazetelere ilan parası olarak kaç lira ödeme yapılmıştır. Hangi Gazetelere ilan verilmiştir. Bunları öğrenmek istiyorum .Odamızın böyle bir görevi var mıdır. Harcamalar uygun mudur. Odamız üyeleri arasında her görüşten insan mevcuttur buda son derece doğaldır. Bu bizim zenginliğimizi gösterir. Ancak odanın böyle bir harcama yetkisi yoktur . Onbinlerce üyemizin her görüşten üyenin parasını bu şekilde harcama yetkiniz bulunmamaktadır. Eğer var diyorsanız o zaman TBMM Başkanı Anayasa'dan LAİKLİK çıkarılmalıdır dediği zaman , üyelerimiz yurttaşlarımız için yaşamsal olan Laiklikle ilgili neden tepki vermediniz örneğin niçin ilanla bu açıklamayı eleştirmediniz. Cumhurbaşkanı Anayasa"yı tanımıyorum dediği zaman gazetelere ilan vererek her yurttaş gibi Cumhurbaşkanı'da Anayasaya yasalara uymakla mükkelleftir demediniz. Bunları kendi adınıza cebinizden ödeyerek yapabilirsiniz ancak oda parasıyla yapamazsınız ."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.