POLİTİKA Haber Girişi : 30 Haziran 2018 14:02

KADIN TEMSİLİ GÜNDEMDE

KADIN TEMSİLİ GÜNDEMDE
Meclis’te önümüzdeki hafta milletvekillerinin yemini ile başlayacak 27. dönemde, İYİ Parti vekilleri ilk olarak parti grubunu oluşturacak.TBMM Başkanlığı’na grubun kurulduğunun bildirilmesinin ardından tüzükte tanımlanmış süreç işletilecek.

Grup Başkanı kim olacak

Meclis’te önümüzdeki hafta milletvekillerinin yemini ile başlayacak 27. dönemde, İYİ Parti vekilleri ilk olarak parti grubunu oluşturacak.TBMM Başkanlığı’na grubun kurulduğunun bildirilmesinin ardından tüzükte tanımlanmış süreç işletilecek. Tüzüğe göre İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in aynı zamanda grup başkanı olmasına karşın Cumhurbaşkanlığı adaylığı nedeniyle milletvekili olmaması yüzünden, TBMM’de kendisini partisinin başka bir milletvekili temsil edecek.

KADIN TEMSİLİ GÜNDEMDE 

Seçim sonuçlarının değerlendirildiği Genel İdare Kurulu ve Başkanlık Divanı’nda Meclis işleyişine ilişkin isimleri netleştirmeyen İYİ Parti’de, Parti Grubu’na başkanlık edecek isim üye tam sayısının salt çoğunluğunun oyu ile seçilecek.

Yeniçağ'da yer alan habere göre TBMM’de sadece 3 kadın vekili bulunan İYİ Parti’de seçim öncesinde Akşener’in yakın ekibi arasında yer alan ve güvendiği isimlerdenAnkara 2. bölgeden milletvekili seçilen İYİ Parti Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şenol Bal’ı işaret etmesi bekleniyor.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.