YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 01 Şubat 2018 13:44

Kalemler çiçek açacak

 Kalemler çiçek açacak
Güzelbahçe Belediyesi, ilkokul öğrencilerine çiçeğe dönüşen yeşeren kalemler hediye ediyor. Söz konusu projeyle, çocuklarda çevre bilincinin geliştirilmesi ve farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.

 Kalemler çiçek açacak

Güzelbahçe Belediyesi, ilkokul öğrencilerine çiçeğe dönüşen yeşeren kalemler hediye ediyor. Söz konusu projeyle,  çocuklarda çevre bilincinin geliştirilmesi ve farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, ilk aşamada 2 bin kalemi ilçe sınırları içersinde ilkokul öğrencilerine dağıttıklarını belirterek, proje hakkında şu bilgileri verdi:
“’Öğrencilere dağıttığımız kalemler kullanıldıktan sonra çiçeğe dönüşebiliyor. Kalemi kullandıktan sonra kısalınca bir toprak veya toprak dolu saksıyla buluşturuluyor. Su ve güneş ışığını gördüğü bir ortamda çiçek büyüyor. 14 ile 28 gün içerisinde kalem çiçek açabiliyor. Kalemlerin bitiş noktasında kapsülle yerleştirilen Akşamsefası çiçeği, Kadife çiçeği, Kahkaha çiçeği, Fesleğen ve Sarmaşık tohumları çiçek açıyor.”İnce, ayrıca çocuklara çocuk kitapları da dağıttı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.