YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 04 Kasım 2016 09:16

Karabağ'dan "2123" teşekkürü!

Karabağ'dan
Bayraklı Belediyesi Cumhuriyet Bayramı'nda muhteşem bir etkinlik düzenleyerek bayram kutlamalarına damgasını vurdu

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını halkın yoğun katılımıyla gerçekleştirdikleri organizasyonlara dönüştürdüklerini belirterek, "Cumhuriyetimizin 93. yaşını yine coşkuyla kutladık. 2123 cumhuriyet gönüllüsü zeybek oynadı, kırmızı beyaz dev Türkiye haritasını oluşturdu. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bayraklı'dan, dosta düşmana gereken mesajı verdik" dedi. 

Bayraklı Belediyesi Cumhuriyet Bayramı'nda muhteşem bir etkinlik düzenleyerek bayram kutlamalarına damgasını vurdu. En küçüğü 5, en büyüğü 78 yaşında olan 2123 cumhuriyet gönüllüsü 28 Ekim Cuma günü saat 19.23'te Smyrna Meydanı'nda ilk olarak zeybek oynadı. Oyunun hemen bitiminde ise bir araya gelerek Türkiye haritasını oluşturdu. Bu etkinlik genci yaşlısı binlerce kişi tarafından takip edildi. İzleyenlerin tüylerini diken diken eden bu etkinlik hem tarihe geçti hem de rekor kırdı. İnsanların oluşturduğu en büyük ülke haritası kategorisinde Guinness Rekorlar kitabına girmeye aday oldu.   

ÜLKEMİZİ, CUMHURİYETİMİZİ, BAYRAĞIMIZI, ATATÜRK'Ü SEVİYORUZ

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, cumhuriyete ve onun değerlerine her zaman sahip çıktıklarını belirterek, "Gerçekten güzel ve ses getiren bir etkinlik düzenledik. Etkinliğimiz gazetelerin manşetlerini süsledi. Televizyon kanalları gün boyu etkinliğimize yer verdi. Bayraklı'nın, İzmir'in cumhuriyete nasıl sahip çıktığını bir kez daha gösterdik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İzmir'in her yerinden katılım oldu. Kent dışından etkinliğimizi izlemeye gelenler oldu. Örgütlü bir belediyeyiz. Her mahallede semt merkezimiz var. Dershanemiz, kız yurdumuz, spor okullarımız var. Bizde insan gücü ve emeği ile onları çalıştırabileceğimiz bir ortam var. Yapılan etkinlik kolay bir iş değil. 1 saatlik gösteri için 2-3 ay öncesinden hazırlıklar yapılıyor. Türkiye'mizi, bayrağımızı, cumhuriyetimizi, Atatürk'ümüzü seviyoruz. Türkiye'de ne varsa oynayanların içerisinde, oluşturduğumuz haritada o vardı" dedi.  

DİĞER ETKİNLİKLER DE BEĞENİ TOPLAMIŞTI

Bayraklı Belediyesi Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıl dönümünü de yine muhteşem bir etkinlikle kutlamıştı. 1923 kişi zeybek oynamış ve 1923 rakamını oluşturmuştu. 23 Nisan'da Atatürk'ün çocukları, 'Atam İzindeyiz' yazmıştı. 19 Mayıs'ta ise Atatürk'ün yolundan emin adımlarla yürüyen gençler kanolarla denizde 1919 rakamını oluşturmuştu. Cumhuriyetin 92. yıl dönümünde 2015 kişi zeybek oynamış, ardından da ay yıldızlı dev Türk Bayrağı figürü oluşturmuştu. Ülkenin farklı noktalarından takip edilen tüm bu etkinlikler vatandaşlardan tam not almıştı.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.