YEREL YÖNETİMLER Düzenleme Tarihi : 29 Eylül 2020 12:56 Haber Girişi : 01 Ekim 2020 12:56

 Karabağlar’da dijitalleşme atağı sürüyor

 Karabağlar’da dijitalleşme atağı sürüyor

Emlak Vergisi bildirimi, çevre temizlik, ilan ve reklam vergileri beyannamelerinin ön başvuruları ile ağaç kesim-budama başvuruları da internetten yapılabiliyor.

 Karabağlar’da dijitalleşme atağı sürüyor

 Karabağlar Belediyesi’nin, vatandaşların hızlı, etkin ve sağlıklı hizmet almasını; koronavirüs salgınından daha az etkilenmelerini sağlamak amacıyla başlattığı dijitalleşme atağı sürüyor.

www.karabaglar.bel.tr” adresi üzerinden verilmeye başlanan yeni hizmet kapsamında, Emlak Vergisi bildirimi, çevre temizlik, ilan ve reklam vergileri beyannamelerinin ön başvuruları online olarak yapılabiliyor. Ayrıca vatandaşlar, özel mülklerinde bulunan ve budanmasını ya da kesilmesini istedikleri ağaçlar için de, dijital altyapıyı kullanabiliyor. Böylece işlem süreçleri ve vatandaşın belediye hizmet binalarında geçireceği süre kısalıyor.

Karabağlar Belediyesi başlattığı dijitalleşme çalışmaları kapsamında daha önce, nikah, moloz, taşınmaz beyan değeri başvurularını online olarak kabul etmeye başlamıştı. Ayrıca, imar durumu ve rayiç bedeli sorgulamaları; vergi, idari para cezaları, katı atık bedeli ödemeleri belediyenin web adresinden gerçekleştirilebiliyor.

 Toplum sağlığı korunuyor

 Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, dijitalleşme atağıyla hizmetin zamanında ve hızlı verildiğini vurguladı. Emek ve malzemeden tasarruf edilmesini de sağlayan dijitalleşmenin öncelikli konularından olduğuna dikkat çeken Başkan Selvitopu, “Çok yakın bir zamanda dijital arşiv altyapımızı, tüm vatandaşlarımızın kullanımına sunacağız. Böyle vatandaşlarımız ilçemizin her noktasında ne var, neler yapılıyor, görebilecek” dedi.

Dijitalleşme çabalarıyla hizmet kalitesini artırmanın yanı sıra toplum sağlığını da korumayı amaçladıklarını belirten Başkan Selvitopu, “Son haftalarda koronavirüs vaka sayılarında ciddi artışlar yaşanıyor. Biz de belediye olarak hizmet binalarında, pazaryerlerinde, toplu kullanım alanlarında önlemlerimizi yoğunlaştırdık. Ardı ardına uygulamaya koyduğumuz online hizmet altyapısıyla da, vatandaşlarımızın mümkün olduğunca evlerinde kalmalarını amaçlıyoruz. Dijitalleşme çabamız yeni uygulamalarla devam edecek” dedi.