KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 04 Haziran 2016 11:33

Karabağlar'da görkemli açılış

Karabağlar'da görkemli açılış
Karabağlar Belediyesi'nin önemli projelerinden biri olan ve kente yeni bir nefes getirecek "Uzundere Rekreasyon Alanı" düzenlenen konserle açıldı.

Alanın açılışına Karabağlar ve çevre ilçelerden gelen 4 bine yakın vatandaş katıldı. Başkan Muhittin Selvitopu,  İzmir denince insanın aklına Fuar, veya son dönemde büyük ilgi gören Sasalı Doğal Yaşam Parkı geldiğini hatırlatarak,  "Bundan sonra Karabağlar denildiğinde de Uzundere Rekreasyon alanı gelecek. Burada çocuklar ve aileler keyifli vakit geçirecekler. Doğa ile iç içe olacaklar. Yaşamları daha da renklenecek " diye konuştu.

230 bin metrekare alan üzerine kurulu Uzundere Rekreasyon Alanı açılış törenine Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve eşi Fügen Selvitopu, CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan'ın yanı sıra  ilçe başkanları,  Büyükşehir ve Karabağlar Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Bekir Yurdakul'un sunumu ile düzenlenen gecede Nazım Hikmet'in ölüm yıldönümü olması nedeniyle Şair Nesrin Kültür Kiraz ve Şair Özge Sönmez tarafından Nazım şiirleri okundu. Gaziemir Belediyesi Halk Oyunları Gösterisi ile başlayan gecede sahnede ilk konuşmayı Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu yaptı.

Karabağlar'ın geleceğini planlıyoruz

Konuşmasına Nazım Hikmet'ten bir şiir okuyarak başlayan Başkan Selvitopu açılışa katılan tüm konuklara teşekkür etti. Bir belediye başkanının görevinin  kentini güzelleştirmek, insanlarını rahat ettirmek olduğunu ve bu anlayışla çalıştıklarını belirten Selvitopu,   "İzmir nüfusunun ¼'ü Karabağlar'da yaşıyor. Bu insanlarımız her şeye layık. Karabağlar'ın geleceğini hep birlikte planlayacağız ve hayata geçireceğiz." dedi.

Nasrettin Hoca tematik binası müze olacak

Uzundere Rekreasyon Alanı denildiğinde en çok konuşulan konulardan birinin Nasrettin Hoca olduğunu belirten Selvitopu, Nasrettin Hoca'nın ülkeye mal olmuş ulusal bir değerimiz olduğu ifade ederek,  "Biz onun güzel fıkralarını ve bizlere verdiği mesajları güzel bir müze yaparak Karabağlar ve İzmirlilerin hizmetine sunacağız" diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortak yapacakları projeler ile Karabağlar'ı gerçek anlamda bir ilçe haline getireceklerini belirten Selvitopu, " Tanımsız olan Karabağlar'ı tanımlı hale getireceğiz. Bir kentlilik bilinci yaratacağız. Düzenli, sağlıklı, insanlara yakışır bir kenti hep birlikte yaratacağız. Bir arada olacağız, diri olacağız, kol kola olacağız ve bu ülkeyi daha ilerlere hep birlikte taşıyacağız." diyerek sözlerini noktaladı.

Başkan Selvitopu'na övgü

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan ise Uzundere'nin İzmir'e yakışan bir alan olduğunu söyleyerek,  "Başkanların hayat görüşleri çok önemli. Belediye Başkanlığı böyle bir alan gördüğü zaman 'Bunu nasıl ranta döndürürüm' demek değildir. Belediyecilik böyle bir alan gördüğü zaman 'Ben bunu halka nasıl mal edebilirim' diyenlerin işidir. Onun için bu işler Belediye Başkanı  Muhittin Selvitopu gibi insanların işidir." diye konuştu.



Sahnede açılış yapıldı, Leman Sam coşturdu

Konuşmaların ardından başta Muhittin Selvitopu olmak üzere tüm konuklar sahneye çıkarak kurdeleyi alkışlar arasında kesti ve alanın açılışını yaptılar.  Gecenin finalinde ünlü sanatçı Leman Sam sahneye çıktı. Karabağlar'ın yanı sıra İzmir'in değişik ilçelerinden gelen 4 bine yakın vatandaşı coşturan Leman Sam eski ve yeni parçalarının yanı sıra türkü de söyledi. Bu rekreasyon alanının yapılmasından emeği geçenlere teşekkür eden Leman Sam'a ve Şair Özge Sönmez'e konser sonunda Başkan Muhittin Selvitopu çiçek verdi.

Konserin ardından havuzda ışık gösterisi vatandaşlar tarafından da ilgi ile izlendi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.