EKONOMİ Haber Girişi : 31 Ocak 2017 18:17

Karabağlar'da gündem grev

Karabağlar'da gündem grev
Karavağlar'da greve çıkma sinyallleri veren işçilere Başkan Selvitopu rakamlarla cevap verdi. Selvitopu'na göre istenen rakam yaklaşık yüzde 40'lık artışa denk geliyor dedi
İzmir Karabağlar Belediyesi'nde Genel-İş üyesi 894 işçi toplu sözleşme görüşmelerinde yaşanan uyuşmazlık nedeniyle greve çıktı. 
Grev kararının ardından gözlerin çevrildiği Karabağlar Belediyesi'nden yazılı bir açıklama geldi.

KAMUOYUNA DUYURU

Demokrasinin en önemli koşullarından birisi yöneticilerin halka hesap vermesidir.

Karabağlarda yaşayan bir vatandaş ödediği vergilerin nerelere harcandığını sorgulamak ve yönetici de hesap vermek durumundadır. Nitekim 5393 Sayılı Belediye Kanununa göre Belediye Bütçesini hazırlamak ve uygulamak görevi Belediye Başkanlarına verilmiştir. Dolayısıyla Belediye Başkanlarına emanet edilen bütçe halkın bütçesidir.

Belediye Başkanı aldığı kararları gerekçelerini ve doğurduğu sonuçları halka açıklamak zorundadır.

Belediyemiz, İhale yolu ile İzmir Karabağlar Belediyesi İnşaat Temizlik Tanıtım Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KAR-BEL) den personel çalıştırmasına dayalı hizmet satın almaktadır. Belediyemiz Hizmetlerinde bu şekilde çalışan şirket işçisi sayısı 915 kişidir.

KAR-BEL A.Ş. ile işçilerin sendikalı olduğu DİSK Genel-İş 5 Nolu Şube arasında süren toplu sözleşme görüşmelerinden sonuç alınamamıştır.

KAR-BEL A.Ş. bünyesinde çalışan bir işçinin sosyal hakları ile birlikte ortalama 3.110,00.TL- aylık geliri bulunmaktadır. Sendika toplu iş sözleşme taslağına göre ortalama %40'lara varan bir artış talep etmiştir.

KAR-BEL A.Ş., DİSK 'e bağlı Genel İş Sendikasına , çalışan işçilerin mevcut gelirlerine ek olarak yıllık 43 yevmiye (Yıllık yaklaşık 3.600,00 TL, aylığa yansıması 300,00 TL.) ikramiye + ücretlere ve sosyal haklara %7 artış + iki adet bayram fişine ek olarak üçüncü bir bayram fişi (Her bir bayram fişinin ederi 235,00-TL.) teklifte bulunmuştur. Tüm bu teklifler sonucu bir işçinin aylık gelirine yaklaşık %18,52 (576,00 TL) oranında artış yansımakta ve mevcut aylık geliri de yaklaşık 3.686,00 TL olmaktadır.

Bu nedenle teklif edilen artış oranı, çalışanlarımızı hayat pahalılığına ezdirmeyecek bir oran olup kamuoyuna saygıyla sunulur.

Muhittin SELVİTOPU

Harita ve Kadastro Müh.

Karabağlar Belediye Başkanı

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.