YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 19 Haziran 2016 14:20

Kardeşlik sofrası Şaphane'de kuruldu

Kardeşlik sofrası Şaphane'de kuruldu
İzmir'in merkez ilçesi Konak ile Kütahya'nın kirazıyla ünlü ilçesi Şaphane, Türkiye'ye örnek olacak bir işbirliğine imza attı

Konak Belediyesi'nin katkılarıyla Şaphane'de kurulan iftar sofrası hem iki belediye arasındaki birlik ve beraberlik bağlarını güçlendirdi hem de kaybolmaya yüz tutmuş değerlerimizin yeniden canlanmasını sağladı.

Konak Belediyesi'nin Ramazan ayı dolayısıyla ilçenin farklı noktalarında kurduğu iftar sofraları bu kez ilçe sınırları dışına taşındı. 'Kardeşlik, Dayanışma ve Bereket Sofrası' adıyla düzenlenen iftar yemeklerinin ilki Kütahya'nın şirin ilçesi Şaphane'de gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıl imzalanan protokolle kardeş belediye olan Konak ve Şaphane arasındaki kardeşlik bağlarını güçlendiren iftar sofrası kilometrelerce uzaklığa rağmen gönülleri de buluşturdu. İftara Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, CHP ve AKP'li belediye meclis üyelerinden oluşan kalabalık bir heyetle katıldı. Karayoluyla Kütahya'ya giden Konak heyetini ilçe girişinde Şaphane Belediye Başkanı Rasim Daşhan karşıladı. İftar öncesi Başkan Pekdaş ve beraberindekiler ilçeyi gezdi. Belediye Başkanı Daşhan'dan ilçe hakkında bilgi alan Konak heyeti, 1500'lü yıllarda yapıldığı tahmin edilen tamamı ahşap malzemeden inşa edilmiş tarihi camii de gezdi. Mimarisiyle hayranlık bıraktıran caminin iç duvarlarında kök boyadan yapılmış resimler de dikkat çekti. Gezinin ardından Başkan Pekdaş ve beraberindekiler iftarın yapılacağı alana geçti.

İLÇE HALKI İFTARDA BULUŞTU

İlçe merkez nüfusu yaklaşık 3 bin 500 olan Şaphane'nin Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlen bin 500 kişilik iftar yemeğine ilçe halkı yoğun katılım gösterdi. Hazırlıkların sabahın erken saatlerinde başladığı iftar yemeği için tüm ilçe halkını adeta seferber oldu. Kavurma, bulgur pilavı, ezogelin çorba ve salatadan oluşan iftar menüsü kurulan dev kazanlarda pişirildi. Özenle hazırlanan birbirinden lezzetli yemekler, görevlilerin yoğun çabası sonucu iftar sofralarına dumanı tüter şekilde ulaştırıldı. Sofraların kurulduğu alan iftara saatler kala 7'den 70'e her yaşta Şaphanelinin akınına uğradı. Yemeğe Şaphane Kaymakamı Asım Solak, CHP Şaphane İlçe Başkanı Tevfik Kocakalay, İlçe Müftüsü Ömer Ahmet Kayalı, her iki ilçenin belediye meclis üyeleri ile çok sayıda muhtar da katıldı. İftar öncesi Şaphane Belediye Başkanı Daşhan ile konuk Başkan Pekdaş masaları tek tek gezerek vatandaşlarla sohbet etti. Şaphane sakinleri Başkan Pekdaş'a sevgilerini sarılarak ve bol bol fotoğraf çektirerek gösterdi. Uşak'tan gelen Grup Gökkuşağı da tasavvuf ezgileriyle geceye anlam kattı. Okunan ezanla birlikte önce dualar edildi ardından hep birlikte oruç açıldı. İftar sofrası karınları doyururken aynı zamanda kaybolmaya yüz tutmuş gelenekleri, dostlukları ve birliktelikleri de yeniden canlandırdı.

BEREKET TÜM ÜLKEYE YAYILSIN

İftar sonrası konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Ramazan'da kardeş belediye olan Şaphane'de bir iftar sofrası kurmak istediklerini belirterek, "Konak Belediyesi olarak iki yıldır mahallelerimizde iftarlar düzenliyoruz. Bu yıl bir iftar sofrasını da kardeş belediyelerimizde kuralım istedik. Bu sofraların bereketini hem ilçelerimize hem ülkemize yayılmasını sağlamak için böyle bir talepte bulunduk. Sağ olsun başkanımız da hemen kabul etti ve bizi davet etti. İyi ki de davet etti ve biz sizinle buluşabildik. Ona da buradan teşekkür ediyorum. Bu sofra için hizmet eden sevgili kardeşlerime de teşekkür etmek istiyorum. Onların da emekleri bizim için önemli. Ben hepinize iyi Ramazanlar diliyorum, Bayramınızı da şimdiden kutluyorum" dedi.




ÇOCUKLARA HEDİYELER KONAK'TAN

Şaphane Belediye Başkanı Rasim Daşhan da kardeş belediyeleri olan Konak'tan gelen misafirleri ilçelerinde ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Başkan Daşhan, Kütahya'nın ünlü çinisinden yapılmış tabak hediye ettiği Konak Belediye Başkanı Pekdaş'tan ilçelerine yapmayı planladıkları yazlık düğün salonu için destek istedi. Pekdaş, destek için gerekeni yapacaklarını söyledi. Konak Belediyesi ile Şaphane Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği iftar yemeği çocuklar için hazırlanan kukla gösterisi ve Hacivat-Karagöz oyunuyla sürdü. Eğlencenin tadını çıkaran çocuklara aynıca Konak Belediyesi'nce getirilen oyuncak, giysi ve kitaplardan oluşan hediyeler de verildi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.