EĞITİM Haber Girişi : 13 Ağustos 2016 12:03

KARGEM'in gurur tablosu

KARGEM'in gurur tablosu
Karşıyaka Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (KARGEM) öğrencileri, bu yıl lise ve üniversite sınavlarında başarı öyküsü yazdı.

Karşıyaka Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (KARGEM) öğrencileri, bu yıl lise ve üniversite sınavlarında başarı öyküsü yazdı. Ücretsiz kurslarla LYS'ye hazırlanan Karşıyakalı gençler, ODTÜ ve Hacettepe gibi Türkiye'nin en seçkin üniversitelerine yerleşti. TEOG sonuçları da hem öğrencilerin hem de ailelerin yüzünü güldürdü.

GELECEĞİN DOKTOR VE MÜHENDİSLERİ

İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına eğitimde fırsat eşitliği sağlayan Karşıyaka Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (KARGEM), yüzlerce öğrenciyi TEOG ve LYS'de başarıya taşıdı. KARGEM'le LYS'ye hazırlanan 250 öğrencinin yüzde 90'ı, üniversiteyi kazanarak hayallerindeki geleceğe ilk adımı attı. 5 öğrenci Katip Çelebi, Adnan Menderes ve Dumlupınar üniversitelerinin tıp fakültelerine yerleşti. Ayrıca ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği, Hacettepe Üniversitesi İktisat, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk, Ege Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği de Karşıyakalı gençlerin kazandığı en gözde okul ve bölümler arasında yer aldı.

TEOG SONUÇLARI SEVİNDİRDİ

KARGEM, 2015 - 2016 öğretim yılında 246 öğrenciyi de TEOG Sınavı'na hazırladı. Yoğun ve disiplinli bir eğitim sürecinin ardından sınavı başarıyla geçen öğrenciler; Atatürk Lisesi, Bornova Anadolu Lisesi, Karşıyaka Anadolu Lisesi, Çiğli Fen Lisesi gibi seçkin okullara yerleşmeyi başardı.

BAŞARININ ÖDÜLÜ FOÇA TATİLİ

Öte yandan Karşıyaka Belediyesi, LYS puan sonuçlarının açıklanmasının ardından, başarılı öğrencileri tatille ödüllendirdi. Üç gün Foça Leon Otel'de konaklayan öğrenciler, yeni eğitim yaşamları öncesinde dinlenme ve moral depolama fırsatı buldu. Tatildeki öğrencilere sürpriz bir ziyaret yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da gençleri tebrik ederek eğitim yaşamlarında başarılar diledi.


BAŞKAN AKPINAR'DAN TAVSİYELER

Gençlere tavsiyelerde de bulunan Akpınar, "İyi bir üniversitede okumak kadar önemli olan bir unsur da yaratıcı olmaktır. Eğitimini aldığınız meslekte yaratıcı olun, fark yaratın. Farklılık sizi başarıya götürecektir. Umuyorum ve inanıyorum ki sizler hem Karşıyakamızı hem de ülkemizi gelecekte daha iyi yerlere taşıyacaksınız. KARGEM'i tercih ettiğiniz ve bizlere bu onuru yaşattığınız

için sizlere sonsuz teşekkür ediyorum" dedi. Öğrenciler de "KARGEM sadece ders gördüğümüz bir yer değildi. Şu an mutluysak bunda KARGEM'in ve öğretmenlerimizin katkısı yadsınamaz. Bizlere tanıdığınız imkanlar için çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.