YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 20 Eylül 2019 12:39

Karşıyaka’da otomobilsiz gün

Karşıyaka’da otomobilsiz gün

Karşıyaka’da otomobilsiz gün

Bu Pazar hareket var: Otomobile Karşıyaka!

Karşıyaka Belediyesi, ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ kapsamında, dünya kentleri ile eş zamanlı olarak ‘Otomobilsiz Kent Günü’ etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Organizasyon için Cemal Gürsel Caddesi, 21 Eylül Cumartesi saat 24.00 itibariyle, 22 Eylül Pazar saat 24.00’a kadar, bir gün trafiğe ve araç parkına kapatılacak. Pazar günü boyunca, başta ‘bisiklet etkinlikleri’ olmak üzere, 30’a yakın aktivite düzenlenerek; sürdürülebilir ulaşım seçeneklerine dikkat çekilecek.

“BİRLİKTE YÜRÜYELİM”

Bu yıl 16 - 22 Eylül tarihleri arasında, 48 ülkeden 2 bin 944 kentin katıldığı ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’nın teması ‘Birlikte Yürüyelim’ olarak belirlendi. Hafta boyunca tüm şehirlerde pek çok etkinliğe imza atılırken, Karşıyaka Belediyesi de organizasyonun finali olan 22 Eylül Otomobilsiz Kent Günü için dolu dolu bir aktivite programı hazırladı. Kentlerde otomobilsiz bir yaşamın mümkün olabileceğine dair farkındalık yaratmayı; yürüyüş ve bisiklet gibi çevreci, sağlıklı ve sürdürülebilir ulaşım alternatiflerine dikkat çekmeyi amaçlayan günün etkinlik alanı olarak, Bostanlı Cemal Gürsel Caddesi belirlendi. Bu doğrultuda, Suat Taşer Tiyatrosu’nun arkasındaki cadde, 21 Eylül Cumartesi saat 24.00 itibariyle, 24 saat süresince motorlu araç trafiğine ve araç parkına kapalı olacak.

GÜN BOYU ETKİNLİK

Otomobilsiz Kent Günü etkinlikleri, 22 Eylül Pazar saat 10.00’da, alandaki yoga ve pilates buluşmaları ile başlayacak. ‘Bisikletliler Açılış Sürüşü’ için saat 10.30’da Karşıyaka Belediyesi önünde toplanılacak ve etkinlik alanına pedal basılacak. Ayrıca gün boyunca çeşitli bisiklet etkinlikleri, farklı yaş gruplarına yönelik aktiviteler, atölyeler, müzik dinletileri, konserler, geleneksel sokak oyunları, söyleşi, spor etkinlikleri ve dans gösterileri gerçekleştirilecek. Sosyal medyadan da #hareketlilikhaftası #birlikteyürüyelim ve #otomobilekarşıyaka etiketleri ile paylaşımlar yapılacak. Otomobilsiz Kent Günü saat 22.00’da sona ererken, Cemal Gürsel Caddesi saat 24.00’da tekrar trafiğe açılacak.

“SAĞLIĞIMIZ VE GELECEĞİMİZ İÇİN”

Etkinliklere tüm Karşıyakalıları davet eden Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Dünya kentleri ile eş zamanlı olarak gerçekleştireceğimiz etkinliklerle Karşıyakamızın farkını bir kez daha ortaya koyacağız. Çevremiz, sağlığımız ve geleceğimiz için sürdürülebilir ulaşım alternatiflerine dikkat çekecek, bisiklet kullanımının ve yürüyüşün önemine ilişkin farkındalık yaratacağız. Bir yandan da spor, kültür ve sanat etkinlikleri ile keyifli bir gün geçireceğiz. Organizasyon için 21 Eylül Cumartesi saat 24.00’da Cemal Gürsel Caddesi’nde park halinde araç kalmamış olması gerekiyor. Bu konuda vatandaşlarımızdan anlayış ve hassasiyet bekliyor, herkesi etkinliklerimize davet ediyoruz” dedi.