YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 31 Mayıs 2016 10:57

Karşıyaka en güzellerini seçti

Karşıyaka en güzellerini seçti
Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl 15'inci kez düzenlenen En Güzel Balkon-Bahçe Yarışması'nın sonuçları, Mavişehir Tay Park'ta gerçekleştirilen ödül töreni ile açıklandı

Birbirinden güzel balkon ve bahçe arasından dereceye girenlere ödüllerini Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar verdi. Akpınar "Daha yeşil ve çiçek gibi bir Karşıyaka yaratmak istiyoruz" dedi.


HEDİYELER VERİLDİ

Karşıyaka Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve kent yaşamında yeşilin önemine dikkat çekmeyi amaçlayan En Güzel Balkon-Bahçe Yarışması bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Tay Park'taki ödül törenine Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, meclis üyeleri, muhtarlar ve ödüle aday aileler katıldı. Tüm katılımcılara teşekkür belgesinin verildiği gecede, dereceye giren balkon ve bahçeler de ödüllendirildi. Balkon, apartman bahçesi ve ev bahçesi kategorilerinde, toplam 57 aday arasından ödüle layık görülen ailelere çeşitli hediyeler verildi. En güzel balkon, en güzel bahçe ve en güzel apartman bahçesi kategorilerinde birinci olanlara tam pansiyon tatil, ikincilere Mavişehir Kent Konsept Mutfak'ta ikişer kişilik akşam yemeği, üçüncülere de kahvaltı çeki verildi.


DAHA YEŞİL KARŞIYAKA

Törene katılan Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Beton yığını haline gelmiş kentimizde, bir nebze olsun kendi balkonumuzda, bahçemizde, apartmanımızın bahçesinde çiçeklerle süslenmiş bir alan yaratabiliyorsak ne mutlu bizlere. Ne yazık ki kentler planlanırken hep yüksek katlı binalar içerisinde bizi balkonlara hapsettiler ama biz o yaşama sevincini bırakmıyoruz. 2 yıl içerisinde binlerce fidan diktik, iki tane Mutluluk Ormanı oluşturduk. Daha yeşil bir Karşıyaka'yı gerçekleştirmek için de bina ruhsatı alan apartmanların önüne 25 metre kareye 1 tane ağaç dikme zorunluluğu getirdik. 'Ağaç dikmezseniz bina dikemezsiniz' dedik. Seçildiğim gün de söyledim ben bina dikmeyeceğim ağaç dikeceğim. Daha yeşil bir Karşıyaka'yı çocuklarımız için yaratacağız" dedi.


ÖDÜL ALANLAR

En Güzel Balkon:     

1. Okşan Tomay-Berin Taşan Sokak,

2. Aydan Kabaaçlı-1671 sokak,

3. Rahmi Erden-7563/3 sokak.

En Güzel Ev Bahçesi:         

1. Gülin Çolak 1671 sokak,

2. Zeynep Fırat ?Muharrem Candaş Sokak,

3. Oya Coşkunol- 2038/3 sokak

 

En Güzel Apartman Bahçesi:        

1.Neşe Güvener-7563/10 sokak,

2. İbrahim Uğuz 7448/14 sokak,

3. Faik Tekin ?Rüştü Şardağ Caddesi

 

Jüri Özel Ödülü: Nar Evleri Sitesi -6753/6 sokak  

 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.