YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 07 Haziran 2016 14:26

Karşıyaka Sahili pırıl pırıl oldu

Karşıyaka Sahili pırıl pırıl oldu
Çevre bilincini geliştirmek ve daha temiz bir Karşıyaka yaratmak için çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, Ege Üniversitesi öğrencileriyle birlikte sahil şeridinde temizlik yaptı.

'Temizlik İçten Başlar' sloganı ile gerçekleştirilen ve yaklaşık 200 kişinin katıldığı etkinlikte, 40 torba çöp toplandı.

 
40 TORBA ÇÖP ÇIKTI


Karşıyaka Belediyesi ve Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi öğrencileri, çevre konusunda güzel bir işbirliğine imza attı. Çevre temizliği konusunda farkındalık yaratmak ve toplumsal duyarlılığı geliştirmek için bir araya gelen üniversiteliler; etkinlik için özel olarak tasarlanan tişört, eldiven ve maskelerle Karşıyaka Sahili'nde temizlik seferberliği başlattı. Temizlik İçte Başlar sloganıyla gerçekleştirilen etkinliğe yaklaşık 200 üniversite öğrencisi ve belediye ekipleri katıldı. Karşıyaka İskelesi önünde başlayan temizlik çalışmaları Bostanlı'ya kadar sürdü. Sahile bırakılan pet şişeler, sigara izmaritleri, çiğdem kabukları ve diğer çöpler tek tek alındı. Günün sonunda, yaklaşık 40 torba çöp toplandı.

 
DUYARLI OLMALIYIZ

Gün boyunca Karşıyaka Sahili'nde temizlik çalışmaları yürüten üniversiteli gençler, vatandaşların da çevreye karşı duyarlı olması gerektiği konusunda birleşti ve "Bu doğa, bu sahil hepimizin. Temiz tutmanın en önemli formülü kirletmemeyi öğrenmektir. Vatandaşlarımız bu konuda daha duyarlı olmalı" uyarısında bulundu. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.