GÜNDEM Haber Girişi : 30 Ağustos 2017 22:39

Katliamdan farkı yok!

Katliamdan farkı yok!
Tire'nin Başköy mahallesinde yaşayanlar bölgelerindeki çam ağaçlarının kim tarafından ve neden kesildiğini anlamaya çalışıyorlar

BÜNYAMİN DOBRUCALI /

Tire'nin her ne kadar mahalle statüsüne geçmiş olsa da tıpkı adında olduğu gibi hala köy olan yerlerinden biri 'Başköy'. Tire'ye 24 kilometre mesafedeki bu yeşil cennet bugünlerde kesilen ağaçlarının ağıdını tutuyor. Orman Genel Müdürlüğü'nün 'gençleştirme' adı altında verdiği ihaleyi kazanan firma, Başköy'ün  çam ağaçlarını kesmeye başladı. Ortaya çıkan görüntüden rahatsız olan köylüye tercüman olansa CHP Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar oldu.

Yaşananları doğa katliamı olarak nitelendiren Başkan Şenoyar şunları söyledi.

KİMSENİN BİLGİSİ YOK

Hiç kimseye hiçbir bilgi vermeden ağaçları kesiyorlar. Adına da 'gençleştirme' diyorlar. Bayındır Orman İşletmesi ihaleye vermiş alan firma da ne muhtara ne vatandaş tek bir bilgi vermeden çam ağaçlarını kesmişler. Resmen katliam yapmışlar. Köylü son derece rahatsız.  

Yeraltı sularını besleyebilmesi için yağan yağmuru tutacak bu ağaçlara ihtiyaç var. Buralarda çoraklaşma tehlikesi ortaya çıkacak. Artı toprak kayması, artı erozyon.. Bu tehlikelerin farkında bile değiller. 

 



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Karakas 01 Ocak 1970 02:00

    Katliam dan farkı yok ha cinayet işlemişsin ha ağaç kesmişsin aynı şey

  • Acımasızca 01 Ocak 1970 02:00

    Yapılan eylemin tek bir adı var Vahşet