YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 05 Nisan 2018 13:45

Kemalpaşa'da bilgi evi sayısı artıyor

Kemalpaşa'da bilgi evi sayısı artıyor
Kemalpaşa Belediyesi ilçeye kazandırdığı Ulucak, Örnekköy ve Yukarıkızılca Bilgievleri'ne ek olarak Armutlu, Bağyurdu ve Ören mahallelerine de Bilgi evi açıyor

Kemalpaşa'da bilgi evi sayısı artıyor

Kemalpaşa Belediyesi ilçeye kazandırdığı Ulucak, Örnekköy ve Yukarıkızılca Bilgievleri'ne ek olarak Armutlu, Bağyurdu ve Ören mahallelerine de Bilgi evi açıyor

Kemalpaşa Belediyesi tarafından ilçede hizmete açılan ve şuana kadar 10 bin öğrencinin eğitim ve öğretimine katkı sunan Bilgi evlerine yenileri ekleniyor. Belediye tarafından yapımına başlanan Bağyurdu, Armutlu ve Ören Bilgi evleri kısa zamanda hizmete açacaklarını belirten Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu,  "İlçemize kazandıracağımız 6 Bilgi evinden Örnekköy, Ulucak ve Yukarıkızılca Bilgi evleri hizmete açılırken Bağyurdu, Armutlu ve Ören mahallelerimiz ise en kısa zamanda Bilgi evlerine kavuşacak" dedi.

"Eğitime büyük önem veriyoruz"

  Kemalpaşa Belediyesi olarak eğitime büyük önem veriyor, daha donanımlı bireyler yetiştirmek için gayret gösteriyoruz" diyen Başkan Uğurlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

  "Bu doğrultuda açmış olduğumuz Bilgi evleri ile hedefimiz; çocuklarımızın sadece okullarda zaman geçirmeleri değil, her konuda bilgi sahibi olmaları ve gelecekte kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için beceriler kazanmalarıdır. Ayrıca Bilgi evlerimizde çocuklarımız için sosyal ve kültürel etkinlikler düzenleyerek, sadece ders ve öğrenme teorisi değil, eğlenceli vakit geçirmelerine de imkan tanıyoruz. Böylelikle öğrencilerimizin zeka potansiyellerini tanımalarına ve geliştirmelerine, hızlı ve doğru karar vermelerine, problem çözmeye yönelik olumlu bir tutum geliştirmelerine yardımcı oluyoruz."

  Bilgi evlerinde öğrenciler için her şeyin düşünüldüğüne dikkati çeken Uğurlu "Bilgi evlerimizde öğrencilere yönelik bilgi destek programı, değerler eğitimi, yaz etkinlikleri, kütüphane, internet ve bilişim hizmetleri ile gezi programları gibi birçok etkinlik gerçekleştiriliyor. Ayrıca burada Türkçe, matematik, fen bilimleri ve İngilizce dersleri müfredat çerçevesinde yeniden işlenerek öğrencilerin ders tekrarı yapması sağlanıyor. İçerisinde hem öğrencilere hem de velilere yönelik kitapların bulunduğu zengin kaynaklara sahip kütüphane sayesinde öğrenci ve veliler okuma alışkanlığı kazanacak. Ayrıca çocukların psikolojik, bilişsel ve sosyal gelişimine uygun temel değerleri kazanması ve toplumda yarar sağlayacak bu değerleri davranışlarıyla ifade etmesi amacıyla değerler eğitimi verilecek" şeklinde konuştu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.