POLİTİKA Haber Girişi : 09 Aralık 2016 19:46

Kılıçdaroğlu: Kardeşime para verildi

Kılıçdaroğlu: Kardeşime para verildi
Kardeşinin açıklamalarının CHP'ye zarar verdiğini düşünmediğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "CHP ile ilgili konuştuğu için CHP'den ihraç edildi, mesele de bitti." değerlendirmesini yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Benim düşüncelerimi benim kardeşim beğenmeyebilir, buna saygı gösteririm ama birisi cebine para koyup, 'çık bunu söyle' dediyse kimse kusura bakmasın, alır kapının önüne koyarız. Bunun kardeşlikle ilgisi yoktur. Bunun temelinde ahlak yatar." dedi.

Kardeşi Celal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına değinen CHP lideri konuya dair şunları söyledi:

"Onun illa benim siyasi görüşümü desteklemesi gibi bir durum da söz konusu değil. Destekler veya desteklemez, onun bileceği bir iş. Her birimiz bağımsız bir bireyiz. Ama altını özenle çiziyorum, bizim bir belediyemiz, Didim Belediyesi, Didim'e olağanüstü hizmetler veriyor. Kıyıyı temizledi, açtı. Didim'de iki tane yüksek bina var, o binaların yıkılması lazım. Çünkü Didim örnek bir turizm kenti olmak zorundadır.

Şimdi o binaların sahipleri parayla insan satın alıp, bize saldırtmanın yollarını arıyorlar. Bakın bu kadar açık ve net söylüyorum. Cebine para koyup, çık şunu yap diyorlar. Çıkıp onlar yapılıyor. Onların etrafındaki, o kişinin etrafındaki insanlara bakın göreceksiniz, o müteahhidin yandaşları, biz bunların hepsini biliyoruz."

"Kardeşinize de bu insanlar tarafından para verildiğini mi söylüyorsunuz?" sorusu üzerine ise Kılıçdaroğlu, şu yanıtı verdi:

"Benim ne söylediğimi siz de anladınız. Herkes da anladı aslında. O nedenle belediye başkanıma, 'Bir daha sadece o değil, soyadı Kılıçdaroğlu olan kim olursa olsun, yakın uzak akrabam, bir belediyeye gidip çıkar amaçlı bir öneri götürüp veya bana şunu verin dediği an kapının önüne koyun.' dedim. Hiçbir tereddüdüm yok o konuda.

Benim düşüncelerimi benim kardeşim beğenmeyebilir, buna saygı gösteririm ama birisi cebine para koyup, 'çık bunu söyle' dediyse, kimse kusura bakmasın, alır kapının önüne koyarız. Bunun kardeşlikle ilgisi yoktur. Bunun temelinde ahlak yatar. Benimle aynı dünya görüşünü paylaşmasa bile ahlaklı bir insanın başımın üstünde yeri vardır. Ben o insanı saygın görürüm. Bana sordular 'ağabeyinizle sorununuz var mı?' diye. Ağabeyim olmadığı için 'ağabeyimle bir sorunum yoktur.' demiştim."

Bir soru üzerine kardeşinin açıklamalarının CHP'ye zarar verdiğini düşünmediğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "CHP ile ilgili konuştuğu için CHP'den ihraç edildi, mesele de bitti." değerlendirmesini yaptı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.