POLİTİKA Haber Girişi : 17 Mayıs 2016 02:21

Kılıçdaroğlu'na bir gol de Gürsel Erol'dan!

Kılıçdaroğlu'na bir gol de Gürsel Erol'dan!
Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlık konusunda evet oyu vereceğiz açıklamasına rağmen kritik oylama hakkında açıklama yapan CHP'li Gürsel Erol, anayasa oylamasına katılmayacağını açıkladı.

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliği teklifinin ilk tur oylaması yarın yapılacak. 

Kritik oylama hakkında açıklama yapan  CHP'li Erol, anayasa oylamasına katılmayacağını açıkladı.

Milletvekili olurken "Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağına; namusu ve şerefi üzerine ant içtiğini" hatırlatan Erol, "İçtiğim yemine sadık kalacağım. Anayasa'ya aykırı olan bir düzenlemenin oylamasına katılmayı etik bulmuyorum. O yüzden AKP'nin, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili Meclis'te oylanacak teklifinin oylamasına katılmayacağım" dedi.

Anayasa oylamalarında partiler grup kararı alamıyor. AK Parti, CHP ve MHP yönetimi daha önce yaptıkları açıklamalarda anayasa oylamasında 'evet' oyu kullanacaklarını açıklamışlardı. (Duzgunhaber.com)

Anayasa değişikliği teklifi, kabul eden milletvekillerinin toplamı 330'un altında kalırsa reddedilecek, 330-366 arasında kalırsa zorunlu olarak halkoylaması süreci işleyecek.

Değişiklik 367 ve üzerinde bir oyla kabul edilirse Cumhurbaşkanı tarafından doğrudan Resmî Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmiş olacak.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.