EKONOMİ Haber Girişi : 08 Haziran 2016 14:52

Kipa marketleri Migros oluyor!

Kipa marketleri Migros oluyor!
İngiliz sermayesi Tesco Kipa, resmen Migros Ticaret'e satıldı. Sky News'in haberine göre anlaşma bugün içinde resmen açıklanacak.

MarketWatch sitesinin Sky News'e dayandırarak verdiği haberine göre İngiliz ana şirket Kipa ile birlikte İngiltere'deki restoran zinciri Giraffe'yi de sattığını açıklayacak.

Anlaşmanın bugün içinde resmi olarak açıklanması bekleniyor.

Sky News haberini şirkete yakın kaynaklara dayandırdı. 

KESİN RAKAM VERİLMEDİ

Sky News'e konuşan bir analist, Tesco'nun Türk iştirakini "birkaç yüz milyon sterline" satacağını belirtti.

Haberde Tesco'dan konuyla ilgili yorum alınamadığı da belirtildi.

KİPA'YI 13 YIL ÖNCE ALDI

Migros ile el sıkışan Tesco Kipa'nın Türkiye'deki varlığı 1990'lı yılların başına dayanıyor.

Kipa, Türkiye'nin batısında, tarihi bir ticaret merkezi olan İzmir'de 100 işadamının girişimiyle 1992 yılında kuruldu. Kipa, 2003 yılında uluslararası perakende şirketi Tesco tarafından satın alındı. Kipa'nın sahibi Tesco, 12 ülkede faaliyet gösteriyor.

2003 yılında İzmir'deki 5 mağazayla yola çıkan Kipa, bugün İstanbul, Ankara ve İzmir gibi Türkiye'nin en büyük üç şehri de dahil olmak üzere, 20 şehirde 168 mağazayla her hafta yaklaşık 1,5 milyon müşteriye hizmet veriyor. Kipa 6 binden fazla kişiye istihdam sağlıyor.

BORSA'DA DEVRE KESİCİ İŞLEME GİRDİ

Borsa İstanbul'dan Kipa ile ilgili KAP'a son dakika açıklaması yapıldı.

Açıklamada, "KIPA işlem sırasında devre kesici uygulaması başlamıştır. KIPA işlem sırasında sürekli işleme ara verilmiş, tek fiyat emir toplama başlamıştır" denildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.