EKONOMİ Haber Girişi : 28 Temmuz 2016 11:57

Kırtasiyeciler erteleme tartışmalarından tedirgin

Kırtasiyeciler erteleme tartışmalarından tedirgin
Okulların açılış tarihinin değiştirilmesinin söz konusu olduğunu vurgulayan İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı Hulusi Demir, Milli Eğitim Bakanlığı'nın konuya açıklık getirmesini istedi.
Kitap ve kırtasiyeci esnafının okulların açılış tarihine göre yüklü mal alımları yapıp borçlandıklarına dikkat çeken Demir, 'Okul açılış tarihi netleşmeli. Üyemiz okul açılışına göre vadeli olarak yüklü mal alımı yapıyor, aldıklarının vadesini ürünün satış tarihine göre belirliyor. Okulların açılışında düşünülen muhtemel erteleme üyelerimizi ödemelerinde zora sokabilir. Çünkü üyelerimiz stoklarını alıp ağırlıklı olarak Eylül sonuna çeklerini vermiş durumdalar. Olası bir erteleme sektörü darmadağın eder.' dedi.

İlk ağızdan açıklama
Okul açılış tarihinin önceden 19 Eylül 2016 olarak açıklanmışken, Milli Eğitim Bakanı'nın okul açılışlarının 3 Ekim'e ertelendiğine dair attığı tweet'in kafaları karıştırdığını ifade eden Hulusi Demir, 'Bu tweet'in ardından Bakanlık yetkilileri programda bir değişiklik olmadığını açıkladı. Ancak bu durum resmi şekilde açıklanmalı. Geçen yıl turizm sektörüne destek için okul açılışlarının ertelenmesi sadece kırtasiye sektöründe değil, hazır giyim ?ayakkabı gibi diğer sektörlerde de kargaşa yaratmıştı.
Üyelerimizin bir çoğu geçen yılkı erteleme nedeniyle çeklerini senetlerini zamanında ödeyememiş ve ciddi sıkıntılar yaşamışlardır. Zincirin devamında üyelerimizin sicili bozulmuş, kredi kullanamaz hale gelmişlerdir.
Bu yıl da aynı sıkıntıları yaşamak istemiyoruz. Gelinen noktada üyelerimiz ağırlıklı olarak 30 Eylül tarihinde ödeme yapılacak şekilde çeklerini vermiş durumdalar. Olası bir uzatma bu sene de üyelerimizin çeklerini, senetlerini ve sözlerini karşılıksız bırakabilecektir. Dolayısıyla olası bir kaos ortamının oluşmaması için Milli Eğitim Bakanımızın ya da Başbakan'ın konu hakkında ilk ağızdan ayrıntılı açıklama yaparak Okul Açılışlarının Ertelenmediğini duyurmaları gerekmektedir.' diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.