GÜNDEM Haber Girişi : 26 Mayıs 2016 13:51

Kocaoğlu: ''En az yarayla, en az zararla''

Kocaoğlu: ''En az yarayla, en az zararla''
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, uzlaşı kültürünün önemine değinerek "Sorunlarımızı daha kolay, daha barışçıl, ortamı germeden, en az yara alarak ve en az zarar görerek çözmenin yollarını bulmalıyız" dedi.
Kamu Denetçileri İzmir'de bir araya geldi. Toplantının açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, uzlaşı kültürünün önemine değinerek "Sorunlarımızı daha kolay, daha barışçıl, ortamı germeden, en az yara alarak ve en az zarar görerek çözmenin yollarını bulmalıyız" dedi.

Türkiye'de 2012 yılında kurulan "Kamu Denetçileri Kurumu" (Ombudsman) İzmir'de toplandı. Hilton Oteli'nde gerçekleştirilen "Kamu Denetçileri Kurumu 3. Bölgesel Konferansı"na yerel yönetimler ile kamu kurum ve kuruluşlarının yoğun katılımı dikkat çekti.

Toplantının açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Kamu Denetçileri Kurumu'nun bence en belirgin görevi, uzlaşma kültürünün ülkemizde gelişmesi, yaygınlaşması, uzlaşmanın sorunların çözülmesinde önemli bir araç olarak kullanılmasıdır. Bunu yapabildiğimiz, bunu yerleştirebildiğimiz sürece sorunlarımızı daha kolay, daha barışçıl, ortamı germeden, en az yara alarak ve en az zarar görerek çözmenin yolunu bulacağız" diye konuştu.

Vatandaşın sorununun çözülmesi için ilişkide olduğu kurumda güler yüz ve iyi niyetle karşılanmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu, çeşitli nedenlerden dolayı sorun çözülemeyecek olsa bile çözümsüzlüğün de şeffaf bir şekilde ve iyi niyetle anlatılması gerektiğini söyledi. Başkan Kocaoğlu, "Hepimiz insanız. İnsanın olduğu yerde hata olmayacak diye bir şey yok. İstemesek de, kendimizi çok zorlasak da, bilmeyerek, iyi niyetle hata yapabiliyoruz. Ama mutlaka çözümü bulmak zorundayız" diye konuştu.

Göreve geldiği ilk yıllarda sabahlara kadar çalışarak belediyeyi öğrendiğini hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, "Bir vatandaş şikayeti geliyor, siz ilgili bürokratı çağırıyorsunuz, o size olmazları söylüyor. O olmazların gerçekten olmaz mı, yoksa bir gerekçe yığını mı olduğunu ancak o işi öğrenerek görüyorsunuz. Göreve geldiğimde tam 2.5 sene sabahlara kadar okudum ve soru sorarak oluru buldukça hem ben mutlu oluyordum hem de bürokrat anında olmaz deme oranını giderek düşürüyordu. Kökten çözüm mü, hayır ama 12 yılda çok önemli bir mesafe kat ettiğimize inanıyorum. Uzlaşı ve barış içinde ülkemizi yönetmek dileğiyle toplantının verimli geçmesini diliyorum" dedi.



Mahkemeden önceki son durak
İzmir Valisi Mustafa Toprak da konuşmasında, "Kamu Denetçiliği Kurumu'nun, insanların memnuniyetsizliğini hızlı bir şekilde çözümleyebilme adına önemli bir adım olduğunu düşünüyorum" diye konuştu. 

Kamu Denetçiliği Kurumu'nun tanıtımın yapıldığı toplantıda konuşan Kamu Denetçisi (Ombudsman) Zekeriya Aslan, kurumun 2012 yılında kurulduğunu ve bugüne kadar yaklaşık 22 bin şikayet aldıklarını ifade ederek, "Kamu Denetçiliği Kurumu, mahkemeden önceki son durak. Vatandaş, idareden haksızlığa uğradığını, menfaatinin zedelendiğini düşünüyorsa eğer, hangi idare olursa olsun, internet yoluyla bize şikayet edebilir. Çok basit ve ücretsiz bir sistem. Karşısında bir erk güç varsa vatandaş çekinebilir, o yüzden 'isim gizli kalsın' derse kalır" dedi. Toplantıda, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Birimi Sorumlusu Veli İlhan Ceylan da kurumu tanıtan bir sunum gerçekleştirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.