GÜNDEM Haber Girişi : 10 Haziran 2016 14:16

Kocaoğlu: ''Yandaş değil vatandaş'

Kocaoğlu: ''Yandaş değil vatandaş'
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karabağlar Belediyesi'nin işbirliğiyle yaptırılacak Karabağlar Kız Öğrenci Misafirhanesi'nin temeli atıldı.
Törende konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, ülkedeki bölünme ve ötekileştirme çabalarıyla ilgili endişelerini dile getirerek, Cumhuriyetçilere "safları sıklaştırma" çağrısı yaptı. Başkan Kocaoğlu, kentsel dönüşüme de değinerek, "Çıkar sağlamak, yandaşı kayırmak amacıyla değil, belediyenin hiçbir beklentisi olmadan, ortaya çıkan değerin hepsini arsa sahiplerine vermek üzere ilerliyoruz" dedi. 

Öğrenci kenti İzmir, Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi işbirliğiyle, modern bir tesise daha kavuşacak. Karabağlar Tahsin Yazıcı Mahallesi'nde inşa edilecek ve yapımının ardından Atatürkçü Düşünce Derneği'ne devredilecek Kız Öğrenci Misafirhanesi'nin temeli törenle atıldı. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Milletvekilleri Tacettin Bayır ve Atilla Sertel, CHP İzmir İl Başkanı Alattin Yüksel, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla ve Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ile Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan da katıldı. 

Büyükşehir'e yaklaşan başka kurum yok
Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kaynakları yerinde kullanarak, aklı ve bilimi rehber alarak, kentin ihtiyaçlarını doğru öncelik sırasına koyduklarını belirterek, "12 yıldır yürüdüğümüz bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Geleceğimize, çocuklarımıza onların Ulu Önder'imizin devrimleri doğrultusunda yetişmelerinde Atatürkçü Düşünce Derneği ile birlikte öncülük yapmak umut ve dileğindeyim" diye konuştu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin uyguladığı yol haritasıyla bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin en güçlü ve en çok yatırım yapan kurumu haline getirdiğini dile getiren Başkan Kocaoğlu, "Bu kente son 10 senede merkezi hükümetten daha fazla yatırım yaptık. 2015 yılında tüm harcamalarımızın yüzde 48,5'unu yatırıma dönüştürdük. Bu duruma ulaşan hiçbir kurum yoktur. Dünya finans piyasasında, Türkiye Cumhuriyeti Hazinesi de dahil olmak üzere bizim aldığımız kredi değerlendirmesinin yanına yanaşan bir kurum ve kuruluş da yoktur" dedi.

Kenti dönüştürmek isteğimiz nokta 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentsel dönüşüm konusunda hedefledikleri noktayı da özetleyerek şöyle devam etti: 
"Oyunlar Köyü diye bildiğimiz, temeli ve projesi rahmetli başkanımız Ahmet Piriştina tarafından başlatılan ve bizim dönemimizde bitirilen proje, mimarisi, yerleşimi, otoparkı, bahçesi, kent ormanı ile birlikte örnek bir kentsel dönüşümdür. Biz kentte dönüşümü bina yıkıp, bina yapmak olarak algılamıyoruz. Biz kentsel dönüşümü yaşanılacak bir kent yaratmak için yapıyoruz. Çok yakında Uzundere'de vatandaşlarımızla yüzde yüz anlaştığımız projenin ihalesi var. Burada örnek bir kentsel dönüşümü, ranta dayalı değil, çıkar sağlamak, yandaşı kayırmak amacıyla değil, belediyenin hiçbir beklentisi olmadan, tam tersi altyapıya kaynak ayırarak, ortaya çıkan değerin hepsini arsa sahiplerine vermek üzere planlayarak yürütüyoruz. İlk uygulamamız sonucunda bunun tüm İzmir'e yayılacağını düşünüyoruz." 

Hepimizin kafasında aynı soru
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ülkede yaşanan ayrışmanın tehlikeli boyutlara ulaştığına dikkat çekerek şunları kaydetti: 
"Nereden gelirse gelsin, hangi partiye oy verirse versin, hangi etnik kökenden, hangi mezhepten gelirse gelsin, hepimizin kafasında koskoca bir soru var: 'Ülke nereye gidiyor?' Bu gidiş, gidiş değil. Ötekileştirerek, kamplara bölerek, 'bendensin, değilsin' diye diye, kent ve ülke maalesef bölünmeye çalışılıyor. Biz İzmir'de bütün hemşerilerimizle birlikte Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizin uyguladığı her vatandaşa aynı nazardan bakmak, herkesin işine eşit düzeyde koşmakla İzmir'deki kentlilik bilincini güçlendirmeye çalışıyoruz. Bunda da Türkiye'de en başarılı olmuş il İzmir'dir."



Yarın hepimize saldıracaklar
Katıldığı şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelen saldırı girişimini de değerlendiren Başkan Kocaoğlu, şöyle devam etti: 
"Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı'na yapılan saldırı yarın hepimize yapılacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi, aydınlanmanın, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun siyasi örgütüdür. Kurtuluş savaşından bu yana CHP'nin ülkenin her safhasında payı vardır. Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin ve halkın partisidir. Bu partiye ve bir numaralı temsilcisi Genel Başkana, Başbakanın, İçişleri Bakanı'nın ve diğer üst düzey kamu görevlilerinin bulunduğu bir cenaze töreninde böyle bir hareketin yapılmasını şiddetle, nefretle kınadığımı bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bundan yıllar önce Genel Başkanımızın da huzurunda İzmir Enternasyonal Fuarı'nın açılışında bir bakanı bazı kişiler tezahüratla rencide etmeye kalktılar. Hemen çıkıp kürsüye müdahale ettim. Hatta bazıları bana 'aşırıya kaçtın' dediler. Ama ben ev sahibiyim. Başbakan ülkeyi yönetiyor. İçişleri Bakanı hepimizin, hayatından namusundan, canından, malından sorumlu. Bir belediye başkanı yıllar önce bu sorumluluğu duyup kürsüye çıkıyor da, bir İçişleri Bakanı, bir Başbakan bunu nasıl yapamıyor? Neden protesto etmiyor? O zaman  bir kez daha durup düşünmemiz, bir kez daha saflarımızı sıklaştırmamız gerekiyor. Bu fotoğraftan herkes rahatsız. Sadece kafasında başka hesapları olanlar rahatsız değil. Onu bunu, bu dinde, şu etnik kökende, şu düşüncede demeyi bırakalım. Sürekli 4-5 senedir her konuşmamda bunu söylüyorum. Bizim bir iki farklılığımız var o da bizim zenginliğimiz. Geride sonsuz birlikteliğimiz var. Sonsuz birlikteliğimiz, çocuklarımızı, geleceğimizi korumamız gerekiyor. Hepimizin bu bilinçle hareket etmesi gerekir. Ülkenin bu karanlık sürecinde burada yapılacak kız yurdu umuyorum bir ışık olur."



Büyükşehir-Karabağlar işbirliği
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise sözlerine projeyi başlatan eski belediye başkanı Sıtkı Kürüm ve eski meclis üyelerine teşekkür ederek başladı. Selvitopu, çam ağaçlarının bulunduğu bölgede, yeşil dokuya zarar vermemek için proje tadilatına gittiklerini belirterek "Doğa için projenin gecikmesini göze aldık" diye konuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle ilçeye birçok proje kazandırdıklarını vurgulayan Muhittin Selvitopu, şöyle devam etti:
"Biz sadece bu projede değil,  birçok projede Başkanımız Aziz Kocaoğlu'nun desteğini görüyoruz. İşbirliği anlayışı içerisinde Karabağlar'a hizmet veriyoruz. Yarın açılışını gerçekleştireceğimiz pazaryerini yine Büyükşehir Belediyemizin yüzde 60 oranındaki finans desteğiyle gerçekleştirdik. Gençlik Merkezi, Tahsin Yazıcı Kültür Merkezi, yine Büyükşehir Belediyemiz tarafından yürütülen Mimkent Kültür Merkezi, Yeşilyurt Kültür Merkezi gibi projeler devam edecek. Bu projelerle birlikte Karabağlar'da sağlıklı bir kentsel dönüşüm çerçevesinde gelişen, dönüşen bir Karabağlar'ı Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle birlikte yaratacağız. Bu anlamda kararlılığımız devam edecek. Bu konuda taviz vermeyeceğiz. Hiçbir şekilde kimse bizi yıldıramayacak. Ve hep birlikte Karabağlar'ın gelişimini görüp aydınlık Türkiye'nin aydınlık ilçesi olarak karşınıza çıkacağız." 

Çölaşan: Aydınlık günlere vesile olacak
Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan da öğrenci yurdunu kente kazandırdıktan sonra işletmek üzere derneklerine devretme kararı alan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi'ne teşekkür etti. Burada hizmeti en iyi şekilde yapacaklarını belirten Çölaşan, "Orta Doğu'ya dönen bir Türkiye'de böyle bir tesisin yapılması çok önemli. Birileri gençleri cemaat yapılanmalarına sevk ederken, biz Cumhuriyetçilerin gençlerimizin geleceğine sahip çıkması lazım. Başarı Cumhuriyetçi güçlerin cemaatçi ve ortaçağ birliktelikleri kadar güçlü olmasına bağlı. Bu projenin devamını tüm ilçe belediyelerimizden istiyorum. Bu çalışma gerçek aydınlık günlere vesile olacak" diye konuştu.

187 öğrenci konaklayacak
Maliyeti toplamda 6 milyon 228 bin TL'yi bulacak olan yurdun yapımında, Büyükşehir Belediyesi yüzde 50 destek verecek. Tahsin Yazıcı Mahallesi'nde bulunan Karabağlar Kız Öğrenci Misafirhanesi  tamamlandığında toplam 187 öğrenci konaklayacak. Ayrıca oda sayısı 94 olarak belirlenen misafirhanede spor salonu, yemekhane, kütüphane gibi faaliyet alanları da bulunacak. Misafirhane 1,5 yıl içinde bitirilecek. 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirilen ortak projeler için Karabağlar Belediyesi'ne Kız Öğrenci Misafirhanesi ile birlikte bugüne kadar yaklaşık 18 milyon TL nakdi yardım yaptı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.