GÜNDEM Haber Girişi : 17 Mayıs 2016 14:53

Kocaoğlu'na Çalışkan'dan 'Yamanlar' tepkisi

Kocaoğlu'na Çalışkan'dan 'Yamanlar' tepkisi
Yamanlar'a katı atık tesisi yapılmasına karşı mücadele eden en etkili isimler arasına yer alan Hüseyin Çalışkan'dan, Aziz Kocaoğlu ve Alaattin Yüksel'e mesaj var

İzmir'in yeni çöp depolama alanı olarak Yamanlar'I tercih eden Aziz Kocaoğlu'nun bu tercihi başını ağrıtmaya devam ediyor. Avukat Senih Özay ve avukat Murat Fatih Ülkü'nün özverili çabasıyla yargıdan çıkan yürütmeyi durdurma kararı konuyu bir kez daha kent gündeminin üst sıralarına taşıdı. Kocaoğlu'nun 'neden karşı çıkıyorlar bilmiyorum' açıklamasına en net tepki tesisin Yamanlar'a kurulmasına karşı ilk günden beri mücadele eden bir isim olan Hüseyin Çalışkan'dan geldi.

İşte Cevat Durak döneminde Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı olan Hüseyin Çalışkan'ın açıklaması.

Yazıklar Olsun....

Sayın Aziz Kocaoğlu, ile yıllar önce , olayı gizlice Vali ile yürüttüğü zaman, bunu öğrenip Kamuoyuna duyurmamız üzerine. Davet edildiğimiz İzfaş'ta üç kişi bir toplantı yapmıştık. Toplantının sonunda Sayın Kocaoğlu Basın'a Yamanlar Dağındaki yerin uygunluğuna Bilim Karar verecek diye mutabık kaldık diye açıklama yaptı, yaptık.

Bizim ağzımızdan söz bir kez çıkar, o söz bize zarar'da verse dönmeyiz, ben böyle yetiştim.

Şimdi Bilim Kararını verdi, yetmedi alanlarında uzman olan Bilirkişiler Karar verdi, yetmedi Mahkeme Karar'ını verdi.

Solcu, Halkçı ve vicdanlı bir insan ne yapar.

Mustafa Kemal ATATÜRK ; Benim söylediklerimle Bilimin söyledikleri Çelişirse Bilimi tercih edin demişken.

Aziz Kocaoğlu, dediğim dedik çaldığım düdük, tavrından taviz vermiyor.

İlk tepkisinde ne diyor Kocaoğlu; Biz Hükümet'le tam Mutabakat içindeyiz. Her şey tamamlandı.Nereden çıktı bu Mahkeme Kararı, tabiki konuyu üst Mahkemelere götürüp Türkiye'nin bu ortamında Hükümetin'de desteğiyle bu işi halledeceğiz.

Ben böyle anlıyorum.

Partim adına üzülüyorum.

Sayın Kocaoğlunu Kamu'ya sunan ve var eden zamanın ve bugünün İl Başkanı Sayın Yüksel, hiç gecikmeden açıklama yapıyor. Ne beklersiniz.

Biz Hukuka ve Bilime Saygının esas olduğu bir Siyasal ve Sosyal Partiyiz. Bilimin ve Hukukun Kararının gereklerini yerine getirmek, bunların uygulamasının takipçisi olmak aslı görevlerimizdendir. demesini bekliyoruz değil'mi.

Oysa.....

Sayın Yükselin açıklaması, böyle bir durumda her hangi bir iktidar Partisi İl Başkanının açıklamasıyla nasılda eşleşiyor.

Sayın İl Başkanı, Türkiye'ye ve İzmir'e

Bizim istek ve taleplerimizle , Bilim'in ve Hukukun Kararları arasında çelişki varsa. Biz Kararları uygun hale getiririz, diyor.

Ankara'dan birilerini nasıl'da anımsatıyor.

Sayın Yüksel, Siz temel fikir ve durmanız gereken yeri, Halkın, yanında durmayı unutmuş veya karıştırmış olabilirsiniz.

Lütfen bu davranış ve Siyasal duruşunuza uygun bir siyasal yapıda yerinizi alınız.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ,

bu düşünce ve davranışları taşıyamaz.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.