YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 25 Ağustos 2018 12:43

Konak’ın semtleri şenliklerle renklendi

Konak’ın semtleri şenliklerle renklendi
İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta mahalleleri şenlendiren yaz eğlenceleri sona erdi.

Konak’ın semtleri şenliklerle renklendi

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta mahalleleri şenlendiren yaz eğlenceleri sona erdi.

Konak Belediyesi’nin bir ay boyunca her hafta farklı bir semtte düzenlediği ‘Semtimizde Şenlik Var’ adlı yaz eğlenceleri tamamlandı. Sıcak yaz akşamlarını renklendiren şenliklere Konaklılar yoğun ilgi gösterdi. 25 Temmuz’da Çimentepe Başöğretmen İlkokulu bahçesinde başlayan ve hafta Çarşamba günü farklı bir semtte düzenlenen şenlikler sayesinde mahalle sakinleri eğlenceli bir akşam geçirdi. Şenliklerde Türk Halk Müziği’nin güçlü sesi Bahar Almaç söylediği türkülerle yüreklere dokunurken, çocuklar da illüzyon ve animasyon gösterileri sayesinde tatilin keyfini eğlenceyle pekiştirdi.  

MAHALLELİ ŞENLİĞE AKIN ETTİ

İlki Çimentepe Semti’nde yapılan şenlikler daha sonra Yeşildere, Gürçeşme ve Gültepe’de gerçekleştirildi. Semt sakinlerinin akınına uğrayan şenlikler 7’den 70’e her yaştan mahalle sakiniyle dolup, taştı. Binlerce Konaklının katıldığı şenlikler sayesinde sıcak yaz geceleri bir akşam da olsa şenlendi. Şenliklerde Türk Halk Müziği Sanatçısı Bahar Almaç seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle dinleyenlerin kulaklarının pasını sildi. Şenliğin en büyük takipçileri olan çocuklar için de ilginç illüzyon ve animasyon gösterileri sahnelendi. Çocuklar gösterileri pür dikkat izledi.

HAYATI PAYLAŞIYORUZ

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, bu yıl ilk kez düzenledikleri semt şenliklerine vatandaşların gösterdiği ilginin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Sıcak havaya rağmen her şenliğe semt sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiğini dile getiren Pekdaş,  “Ülke olarak zor günlerden geçerken böylesi küçük mutluluklarla bozulan moralimizi bir nebze olsun iyileştirmek istedik. Nasıl ki kötü günde acılarımızı paylaşıyoruz, iyi günde de sevinçlerimizi bölüşmeliyiz. Bu etkinliklerle bir arada olmanın keyfini yaşarken, bu güzel şehirde yaşamanın coşkusunu da paylaşıyoruz. Bu yaz dolu dolu ve keyifle geçti. Başta çocuklarımız olmak üzere her yaştan hemşehrimizin eğlenmesini sağladık. Eylül ayında düzenleyeceğimiz yeni etkinliklerle de bu güzelliklerin devam etmesini sağlayacağız ” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.