GÜNDEM Haber Girişi : 14 Haziran 2017 14:02

Konak Kent Konseyinden Yeryüzü Sofrasına #HAYIRlı Çağrı

Konak Kent Konseyinden Yeryüzü Sofrasına #HAYIRlı Çağrı
Ramazan aylarında bir gelenek halini alan "Yeryüzü Sofrası " İzmir'de "Hayırdahabitmedi" sloganı ile Konak Kent Konseyi tarafından kuruluyor.

15 Haziran Perşembe 20:00'da Gündoğdu Meydanı'nda kurulacak.İzmir'de Konak Kent Konseyi tarafından düzenlenen 'yeryüzü sofrası' iftar etkinliğine, CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Eren Erdem'de katılacak. Kordon'daki çimler üzerinde düzenlenecek 'Yeryüzü Sofrası' iftar etkinliğine yurttaşlar kendi getirdikleri yiyecekleri paylaşacaklar.

İşte Konak Kent Konseyi'nin "Yeryüzü Sofrası" etkinliğine çağrı metni:

#HayırDahaBitmedi

Güneşin huzurunda kendi renklerimizle "Yeryüzü Sofrasında" buluşuyoruz!

Şairin dediği gibi "Dünyayı güzellik kurtaracak" ve "Yeryüzü Sofrası" da o güzelliklerden biridir. Farklı inanç, düşünce, yaşam tarzı ve kimliği olan birçok insanın aynı sofrada buluştuğu, emeği ile kazandığı lokmanın dışında; " Barış, Eşitlik, Adalet, Özgürlük ve Kardeşlik" inancını da paylaştığı "Yeryüzü Sofraları" kuruyoruz!

Yeryüzü sofrası yeryüzünde yaşayan herkesin ortak sofrasıdır. Burada halktan kepçeyle alıp kaşıkla verenlerin yemekleri yenmiyor, insanlar kendi getirdiği yiyecekleri hiç tanımadığı insanlarla paylaşıyor?

Dini sömürenlere,

Doğayı sömürenlere,

Emeği sömürenlere karşı,

15 Haziran Perşembe 20:00da Gündoğdu Meydanında buluşup Yeryüzü Sofrasını hep birlikte kuralım? O yüzden sende iftarlığını, sofranı al ve gel! KONAK KENT KONSEYİ

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.