YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 28 Mart 2018 16:41

Konak’tan örnek katılımcılık: Sen de fikrini söyle

Konak’tan örnek katılımcılık: Sen de fikrini söyle
İzmir’in kalbi Konak’ta yerel yönetimlerin katılımcılık sürecine örnek gösterilecek bir çalışma daha gerçekleştirildi.

Konak’tan örnek katılımcılık: Sen de fikrini söyle

İzmir’in kalbi Konak’ta yerel yönetimlerin katılımcılık sürecine örnek gösterilecek bir çalışma daha gerçekleştirildi. Konak Belediyesi, yapımını tamamlayarak hizmete açmayı planladığı Aziziye Mahallesi’ndeki yeni semt merkezinde hangi kursların ve hizmetlerin verilmesini mahalle sakini kadınlara sordu.

Semt merkezi zincirine yeni bir halka daha ekleyerek 12. semt merkezini Aziziye Mahallesi’nde açacak olan Konak Belediyesi, katılımcılığı ön planda tutan sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ederek örnek bir çalışmaya imza attı. Yapımı geçtiğimiz haftalarda tamamlanan ve açılması için gün sayan Aziziye Semt Merkezi’nin hangi kurslara evsahipliği yapacağı ve nasıl bir işlevle çalışması gerektiği konusunda bölge halkından da görüş alındı.

MAHALLE SAKİKLERİYLE ANKET YAPILDI

Kursiyer kayıtları başlayan ve kısa süre sonra iç dekorasyonu ve mefruşat eksikleri de tamamlanarak hizmete girecek olan Aziziye Semt Merkezi’nde hem çocuklara hem de mahalle sakini kadınlara çeşitli alanlarda hobi ve meslek edindirme kursları verilecek. Konak Belediyesi Kadın, Sosyal Politikalar ve Projeler Müdürlüğü bünyesinde hizmet verecek merkezin işlevle çalışacağının belirlenmesi adına anket yapıldı. Kadın ve çocukların hangi alanlarda kurs istediklerini demokratik bir ortamda belirleyerek, ağırlık kazanan branşlarda kursların açılmasını sağlayacaklarını belirten Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Aziziye sakinlerinin istekleri doğrultusunda hizmet veren bir merkez açacaklarını söyledi. Anket çalışmasına katılan kadınların pek çoğu dikiş, örgü, spor ve okuma-yazma kursu isterken, okul çağındaki genç kızların da daha çok meslek edindirme kurslarına ilgi gösterdiği görüldü. Ankete katılanlar çocukları için de; okul derslerine yardımcı olmak amacıyla etüt eğitim, zeka oyunları, müzik, resim, oyun alanı, yabancı dil gibi daha çok eğitim ağırlıklı kurslar verilmesi yönünde görüş bildirdi.

BAŞKAN PEKDAŞ’A TEŞEKKÜR ETTİLER

Konak Belediyesi’nin 12 semt merkezinden biri olan Aziziye Semt Merkezi kısa süre sonra diğer merkezlerde olduğu gibi mahalleli kadın ve çocukların keyifle zaman geçirebileceği, sosyalleşebileceği, hem yeteneklerini hem de bilgilerini artırabilecekleri bir merkez olacak. Kurların ve eğitimlerin tümü ücretsiz verilecek. Kurslara katılmaya çok hevesli olan semt sakinleri mahallelerine yapılan merkez için çok sevindiklerini söyleyerek Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a teşekkür etti. Ankete katılan mahalle sakinlerinden 73 yaşındaki İlknur Güçer, mahallelerine güzel bir merkez kazandırılmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. 56 yaşındaki Dilber Albayrak da, “Binanın yapıldığı arsa geçmişte pis bir görünümdeydi. Çöpler atılıyordu. Gelip vakit geçirebileceğimiz bir yer yapılmasını istiyorduk. Sema Hanım bunu gerçekleştirdi. Kendisine teşekkür ederiz” dedi. 29 yaşındaki Gözde Kovar da ortaokuldan terk olduğunu ve okulunu dışarıdan bitirmek istediğini belirterek, “Hem çocuğumun hem de benim yararlanabileceğim her türlü kursa gelmek istiyorum” diye konuştu. Anket çalışmasının ardından çıkan sonuçları değerlendirecek olan yetkililer semt merkezinde meslek edindirme, yabancı dil, okuma-yazma, geleneksel el sanatları, hobi ve beceri kurslarının yanı sıra çocuklar için de çeşitli dallarda eğitimler düzenleyecek.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.