SPOR Düzenleme Tarihi : 17 Kasım 2020 08:23 Haber Girişi : 21 Kasım 2020 09:23

Koronavirüs Satranç’a engel olamadı

Koronavirüs Satranç’a engel olamadı

Koronavirüs Satranç’a engel olamadı

Koronavirüs salgını nedeniyle yüz yüze yapılamayan Balçova Cumhuriyet Satranç Turnuvası internet üzerinden yapıldı. Rekor katılımın olduğu turnuvanın ödülleri kargo ile gönderildi.

Türkiye Satranç Federasyonu ve Balçova Belediyesi’nin her yıl düzenlediği Balçova Cumhuriyet Satranç Turnuvası, Koronavirüs Pandemisi nedeniyle yüz yüze gerçekleştirilemedi. Satranç sporuna gönül veren gençlere sosyal aktivitelerden geri kalmamasını hedefleyen iki kurum da turnuvayı internet üzerinden Türkiye’deki tüm satranç severlerin katılacağı şekilde yeniden düzenledi. Türkiye’nin 55 şehrinin yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Azerbaycan’dan katılımlar ile birlikte toplam 403 sporcu turnuvaya katıldı. Türkiye Satranç Federasyonu’nun internet üzerinden hakemler gözetiminde yapılan turnuvada dereceye girenlere tablet bilgisayar, kupa, madalya, satranç takımı, saati, kitabı ve birer tane Nutuk hediye edildi.

Katılan tüm sporcuları kutladığını ifade eden Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya “Satranç sporuna bu kadar yoğun bir ilgi olması bizi sevindirdi. Zor koşullarda da olsa turnuvamızı düzenledik. Salgın nedeni ile ödül töreni yapamadık ama dereceye giren tüm çocuklarımıza kargo ile armağanlarını ulaştırdık” dedi. Türkiye Satranç Federasyonu Uluslararası Hakemi ve Turnuva Direktörü Aydın Kara ise katılımın rekor seviyede olduğunu ifade ederek “Bildiğim kadarıyla Türkiye’de online olarak yapılan en büyük turnuva oldu. Tüm sporcularımızı kutluyorum. Turnuvada dereceye giren 30 sporcumuza ödül verdik” diye konuştu.

 

DERECEYE GİRENLER

 

10 YAŞ ALTI KATEGORİ

 

1- YAĞIZ KAAN ERDOĞMUŞ - BURSA

2- CAN YARDIMCI – İZMİR

3- UMUT ANIL DOĞAN – SAMSUN

 

14 YAŞ ALTI KATEGORİ

 

1- SARP EREL – İZMİR

2- İBRAHİM BİLİR – DENİZLİ

3- DEMİR ARAL – ANKARA

 

AÇIK KATEGORİ

 

1-  EGE KÖKSAL – İSTANBUL

2-  ATABERK TÜRKMEN – ANKARA

3-  SERKAN KAYA – YALOVA