EKONOMİ Haber Girişi : 14 Haziran 2017 14:23

Kozak'ta yargı zaferi

Kozak'ta yargı zaferi
2009 Yılında Bergama Ovacık ve Gelintepe'de maden işletmeciliği için verilen ÇED olumlu kararına yargı dur dedi. Karar Kozak köylüleri arasında sevinç yarattı.

İzmir 3.İdare Mahkemesi'nde Gelintepe Altın Madeni Açık Ocak İşletmeciliği projesine ilişkin verilen 18.09.2009 tarihli ÇED olumlu kararına karşı Bergama Belediyesi ve sivil toplum örgütlerince açılan davada mahkeme iptal kararı verdi. Gerekçe olarak ÇED dosyasında ki eksiklikler ve bu eksikliklere atıf yapan bilirkişi raporları gösterildi. Mahkemece karara dayanak yapılan bilirkişi raporlarında Kozak yöresinin biyolojik özelliği, Ege Bölgesi'nde ki nadir doğa alanlarından biri olması, flora ve fauna çeşitliliği, fıstık çamı popülasyonu vurgulandı.

DEPREM RİSKİ, TOPRAK VE SU KİRLİLİĞİ

Ayrıca yine İzmir 3.İdare Mahkemesi tarafından farklı bir dosyada verilen bir kararla Ovacık Altın Madenine ilişkin verilen 18.02.2009 tarihli ÇED olumlu kararı da iptal edildi. Kararda atıf yapılan bilirkişi raporlarına bölgedeki deprem riskini ve böyle bir risk karşısında yaşanabilecek toprak ve su kirliliğine dikkat çekildi.

DOĞA İÇİN İFTAR SOFRASINDA BULUŞULACAK

Karar bölge halkında sevinç yaratırken, Kozak Yukarıbey Köyü'nde doğa için 'iftar sofrası' kurulmasına karar verildi. Buna göre 16 Haziran Cuma günü Yukarıbey Cumhuriyet Meydan'ında iftar sofrası kurulacak, Bergamalılar Karagöz-Hacivat ve tiyatro gösterileri eşliğinde iftarını burada açacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.