YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 01 Ağustos 2016 11:07

Küçükpark'ta büyük değişim

Küçükpark'ta büyük değişim
Bornova Belediyesi'nin, Küçükpark'ı yayalaştırmak, yeşil ve modern bir görünüme kavuşturmak amacıyla başlattığı proje çalışmalarında önemli bir adım daha atıldı.

Bornova Belediyesi'nin, Küçükpark'ı yayalaştırmak, yeşil ve modern bir görünüme kavuşturmak amacıyla başlattığı proje çalışmalarında önemli bir adım daha atıldı. İzmir'in en çok rağbet gören merkezlerinden biri haline gelen Küçükpark'ı yepyeni bir görünüme kavuşturacak projenin ihalesi yapıldı

Bornova Belediyesi İzmir'in önemli merkezleri arasında yer alan Küçükpark'ı yayalaştırıyor. Kafeleri ve yiyeyecek içecek mekanlarıyla özellikle gençlerin buluşma merkezi haline gelen Küçükpark'ı yepyeni bir görünüme kavuşturacak projenin ihalesi yapıldı. İhale kapsamında yapım çalışmaları kısa sürede başlatılıp dört ayda tamamlanacak.

Küçükpark'ın daha etkin bir şekilde kullanılmasını amaçlayan çalışmalar aylar önce vatandaşların fikirlerinden yola çıkılarak başlatıldı. Bu amaçla, "Fikrini Al Parka Gel" sloganıyla düzenlenen etkinlikte binlerce Bornovalı Küçükpark'a ilişkin hayallerini ve dileklerini kağıtlara dökmüştü. Şimdi Bornova Belediyesi'nin titiz çalışmasıyla vatandaşların bu dilekleri gerçeğe dönüşüyor.




Meydan büyütülecek

Hazırlanan proje kapsamında Küçükpark'ın meydan bölümü 866 metrekareden 2 bin 800 metrekareye çıkarılacak. Yeşil alan miktarı da aynı oranda artırılacak. Kent mobilyaları ve yeni oturma birimleriyle modern bir görünümün hakim olacağı Küçükpark'ta ağaçlandırma çalışması da yapılacak.  1250 metre yol düzenlenecek, 11 bin metrekare parke taş döşenecek. Küçükpark Meydanı'nda 24 bisiklet park yeri, 70 oturma birimi yapılacak. Araç giriş çıkışlarını denetlemek için hidrolik bariyerler monte edilecek. Araçların meydana çıkmaması için özel kesme taşlar kullanılacak.

Araçlar giremeyecek

Projenin en önemli ayaklarından biri de yayalaştırma olacak. Bu kapsamda 169 ve 170 sokaklar ile Zafer Caddesi'nin Küçükpark Meydanı'na cepheli bölümleri trafiğe kapatılacak. Kapatılan yollardan Zafer Caddesi'nde gece 24.00'ten 09.00'a kadar araç giriş çıkışına izin verilecek. Yapılacak düzenlemenin ardından daha önce olduğu gibi Fevzi Çakmak Caddesi'nden 162 ve 161 sokaklar kullanılarak Ankara Caddesi'ne araçla geçişler devam edecek. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin önündeki kavşaktan 169 sokak ve Zafer Caddesi kullanılarak Süvari Caddesi'ne ulaşım sağlanabilecek.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Küçükpark'ın Bornova'nın önemli merkezlerinden biri olduğunu söyleyerek, "Küçükpark başta üniversite öğrencilerimiz olmak üzere tüm Bornovalılar için önemli bir buluşma noktası. İlçemizin vitrini olarak görebileceğimiz bir kaç noktadan bir tanesi. Bu nedenle vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda bir proje hazırlayarak Bornovamızın modern yüzünü daha da iyi yansıtacak şekilde düzenlemeler yapacağız" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.