POLİTİKA Haber Girişi : 26 Haziran 2020 14:40

KULİSLER HAREKETLENDİ

KULİSLER HAREKETLENDİ

KULİSLER HAREKETLENDİ

Cumhuriyet Halk Partisi 37 Kurultay öncesi kulisler hareketlendi. İzmir İlçe ve İl kongresi döneminde karşı karşıya gelen yapılar kurultay öncesi yeni ittifaklar oluşturuyor. Hergün her saat değişen gelişmelerle Kurultay’a kadar CHP ‘de her an herşey olabilir.

Geçen hafta Güneydoğu Anadolu Bölgesi bir İl’den Gazeteci arkadaş benden bazı isimler hakkında bilgi istedi. Bu isimlerden biri Mehmet Şakir Başak, Başak tüm Kurultay Delegelerine Nutuk göndererek Parti Meclisi adaylığı için çalışmalar yaparak ciddi destek görüyor. Yedekten PM’ye giren Umut Tekin Türkiye turuna çıktı ve tekrar PM aday olduğunu beyan ederek İzmir dışındaki delegelerin desteğini alıyor.  Kongre sürecince İl Başkanı Deniz Yücel’e destek veren Milletvekillerinden Ednan Arslan geçen hafta İç Anadolu ve Doğu Anadolu turu yaparak PM için çalışırken diğer İzmir Milletvekilleri Atila Sertel ve Tacettin Bayır’da bu yarışta bizde varız diyerek PM için kulis yapıyorlar. Geçtiğimiz gün önemli isimlerin olduğu bir mini toplantıda bir arkadaş Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun PM aday olacağını ve MYK görev verileceğini belirtmesi sürpriz karşılanırken aynı toplantıda Selin Sayek Böke, Rıfat Nalbantoğlu ile Murat Bakan’ın kesin anahtar listede olacağı konuşuldu.  Birde mevcut Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’nda bu listede bulunması kesin gibi Ayrıca uzun süre İl Başkanlığı adaylığı konuşulan Devrim Barış Çelik ise ben Genel Başkanın tek adaylı kongre olsun ricası üzerine adaylıktan çekildim, bu davranışımın karşılığı PM görev almak istediğini yakın çevresiyle paylaşması,  Eski PM üyesi İzmir Milletvekil Sevda Erdan Kılıç’ın uzun süredir ciddi çalışması parti görevlisi olarak değişik illerde görevlendirlmesi yeniden PM girmesi bekleniyor. Ayrıca bu isimlere sürpriz başka adayların girmesiyle İzmir’in çok adaylı Kurultay’da ciddi yarış ve sert tartışmaların yaşanacağını gösteriyor. Yalnız bilinmesi gereken Kurultay’da aday olmak için 10 Kurultay delegesinin imzası gerekiyor. Bir delege sadece bir adaya imza vermesi aday olacakların önünde en ciddi engel olduğu unutulmamalı. Bu ara birde Buca Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Gül’ün sürekli değişik illeri ziyaret etmesi farklı yorumlar yapılıyor, bu ziyaretleri kimin için yaptığı soruları merak konusu.

NASIL BİR  PM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 37 Olağan Kurultay’ı İktidar kurultayı olarak açıklaması bu Kurultay’da oluşacak PM ve MYK’nın parti içi tüm yapıların temsil edildiği ve iktidara yürüyecek kadroda yeni isimler konuşuluyor. İşte konuşulan bazı yeni isimler şunlar; geçen Kurultay’da kendisine rakip olan CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Sol Kanatın temsilcisi şimdide PM bulunan Selin Sayek Böke, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey

SÜRPRİZ BULUŞMA

CHP Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve Eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu’nun bu sabah Reyhan Pastanesinde buluşmaları ve Kurultay gündemli görüşmeleri İzmir’de yankı bulurkenKurultay’da kimin kimle ne yapacağı nasıl ittifaklar yarışacağının ip uçlarını veriyor. CHP 37 Kurultay’ı bir çok gelişmelere gebe olacak gibi.

KILIÇDAROĞLU’NUN İZMİR ÇIKIŞI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılçdaroğlu geçen MYK toplantısında İzmir ile ilgili gelişmelerden rahatsız olduğunu, İlçe Belediyelerinin çalışmalarından memnuniyetsizliğini dile getirmesi ve herkes aklını başına toplasın uyarısı yapması dikkat çekti.