YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 10 Ocak 2017 23:52

Levent Başkan performansıyla parmak ısırttı

Levent Başkan performansıyla parmak ısırttı
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Buca'nın karla sınavından başarıyla çıkması için nefes kesen performans sergiledi

Tüm yurdu etkisi altına alan yoğun kar yağışı sonunda İzmir'e ulaştı. Gece geç saatlerde başlayıp ilçeyi bembeyaz bir örtü gibi kaplayan yağışı Buca'nın yüksek kesimlerinde ve ormanlık bölgelerinde 40 cm'yi aştı. Yoğun kar yağışı nedeniyle Bucalıların sıkıntı yaşamaması için tam kadro çalışma başlatan Buca Belediyesi ekipleri, yollarda tuzlama ve temizleme çalışması yaptı. Belediye ekipleri özellikle yüksek kesimlerde buzlanmaya karşı mücadele ederken, yolda kalan bazı vatandaşlarla öğrencilerin imdadına da Belediye Başkanı Levent Piriştina yetişti.

 

Gece geç saatlerde başlayan yoğun kar yağışı Buca'yı da etkisi altına aldı. Gece geç saatlerde başlayıp gün içinde zaman zaman şiddetini arttırarak süren kar yağışı kentte günlük yaşamı olumsuz etkilerken, Buca Belediyesi Fen İşleri, Park Bahçeler, Destek Hizmetleri ve Temizlik İşleri Müdürlükleri ekipleri tüm imkanlarıyla sokaklarda tuzlama ve yol açma çalışmaları yapıyor.

 

Tam kadro olarak sürdürülen çalışmalarda özellikle yüksek kesimlerdeki yollarda buzlanmaya karşı tuzlama ve temizleme çalışmaları yapıldı. Vatandaşların kar nedeniyle sorun yaşamadan günlük hayatını sürdürebilmesi için ilçeyi kontrol altında tutan ekipler, yolda kalan araçlar için kurtarma çalışmaları gerçekleştirdi.

 

VATANDAŞIN İMDADINA BAŞKAN YETİŞTİ

 

Belediye ekiplerinin çalışmalarını yerinde inceleyen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, araçları yollarda kalan vatandaşların da adeta imdadına yetişti. Başkan Piriştina, araçları yolda kalan bir aileyi kendi aracına alarak, gidecekleri yere ulaştırırken, okula gitmek için yola çıkan Buca Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde okuyan 3 öğrenciyi de okullarına bıraktı.

 

GECE BOYUNCA EKİPLERLE BERABERDİ

Uzun yıllar sonra kar yağışına sahne olan Buca'da Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler durdurak demeden çalışmaya devam ediyor. Gece boyunca TOKİ, Yedigöller, Buca Koop, Kırıklar, Doğancılar, Kaynaklar ve Kırıklar'da yol açma çalışmaları devam etti. Kapanan yollar nedeniyle ekmek sıkıntısı çeken köylere ekmek dağıtımına Başkan Piriştina da eşlik etti.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.