EKONOMİ Haber Girişi : 16 Mayıs 2017 10:47

Memura kötü haber

Memura kötü haber
Kulis: Kadrolu memur gidiyor, sözleşmeli çalışan geliyor!

Hükümetin kamu çalışanları düzenlemesini ajandasına aldığı iddia edildi. Memurun, "İş güvencesiz personel alanları çoğaltıldı" diyerek karşı çıktığı paketin sağlık, güvenlik, bilişim ve ulaşımda 'sözleşme' döneminin başlayacağı belirtildi. Kulislerden edinilen bilgilere göre, yeni alımlarda sözleşmeye ağırlık verilecek, kadrolu memur sayısının azalması sağlanacak.

Karar gazetesinden Hamide Gül'ün kulis haberi şöyle:

Ekonomiyi son bir yıldır teşvik yağmuruna tutan hükümet, referandum sonrası reform çalışmalarını hızlandırdı. Yabancı yatırımcıyı çeken, katma değerli yatırıma teşvik ve istihdamı artırıcı yeni paketlerin yanı sıra, memura performans kriteri getiren kamu çalışanı reformunu da ajandasına aldı.  Memur temsilcilerinin, "İş güvencesiz sözleşmeli personel alanları çoğaltıldı" diye karşı çıktığı yeni reform, köklü değişiklikleri beraberinde getiriyor.

Devlet memurlarını ilgilendiren 657 sayılı kanunun yeniden düzenlenmesi ile sağlık, teknik, bilişim, güvenlik ve ulaşım gibi devlet hizmetlerinde yeni ihtiyaç oluşması halinde bu görevin sözleşmeli personelle karşılanması öngörülüyor. Tıpkı özel sektördeki gibi terfi ve ücret artışlarında da performansa bakılıyor.  Karar'a konuşan iş güvenliği uzmanları, bu durumu, "Kamunun yeterli olmadığı yerlerde sözleşmeli personel görevlendirilecek. Örneğin, İstanbul'da doktor, avukat, öğretmen şoför, bilişim uzmanı var ancak bunlar yetersiz, oraya ilave doktor, şoför, mühendis alımı sözleşmeli statüsünde yapılacak. Yani mevcut doktorlar kalacak, ilave ve yeni ihtiyaçta bu, sözleşmelilerle giderilecek" şeklinde özetledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.