EKONOMİ Haber Girişi : 11 Ağustos 2016 12:00

Memurlara kötü haber!

Memurlara kötü haber!
Devlet memurluğunda yeni düzenleme; ömür boyu iş güvencesi kalkacak, maaşta verimlilik esas alınacak

Hükümet, kamu personel rejiminde köklü değişikliklere giderek "devlet memurluğu" sistemini muhalef ile de anlaşılırsa değiştirmek istiyor. Yeni düzenleme ile devlette çalışmaya başlayan memurların ömür boyu iş güvencesi ortadan kalkacak.  Memurlar gerektiğinde işten kolaylıkla çıkarılabilecek. Memur maaşları verimlilik esasına göre belirlenecek. Eş durumu gibi nedenlerle memurların büyük kentlerde birikmesi önlenecek. 

Şehirlerde birikmeye son

Habertürk'ten Volkan Yanardağ'ın haberine göre, hükümet, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası mini Anayasa paketi için muhalefet partileriyle oluşturulan komisyona kamu personel rejimini değiştiren düzenlemeyi de getirecek. Buna bağlı olarak hükümet, 51 yıllık 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun yerine yenisini getirecek. Yeni düzenleme ile devlette çalışmaya başlayan memurların ömür boyu iş güvencesi ortadan kalkacak.

Memurlar gerektiğinde işten kolaylıkla çıkarılabilecek. Memur maaşları verimlilik esasına göre belirlenecek. Eş durumu gibi nedenlerle memurların büyük kentlerde birikmesi önlenecek. Görevden alınanların mahkeme kararıyla dönmesi zorlaştırılacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.