YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 07 Nisan 2018 12:01

MENEMEN'DE FESTİVAL VAR..

MENEMEN'DE FESTİVAL VAR..
Tiyatro Gazetesi Anadolu Tiyatro Ödülleri’nde “En İyi Tiyatro Festivali” ödülüne sahip olan “İNADINA TİYATRO FESTİVALİ”, bu sene 10-15 Nisan 2018 tarihleri arasında 10’uncu kez perde diyecek.

MENEMEN'DE FESTİVAL VAR..

Menemen Belediyesi’nin 2009’dan bu yana aralıksız sürdürdüğü,  her seferinde büyük bir coşkuyla gerçekleştirilen ve 2016’da İstanbul’da gerçekleştirilen Tiyatro Gazetesi Anadolu Tiyatro Ödülleri’nde “En İyi Tiyatro Festivali” ödülüne sahip olan “İNADINA TİYATRO FESTİVALİ”, bu sene 10-15 Nisan 2018 tarihleri arasında 10’uncu kez perde diyecek.

 Açılış Kortejiyle Başlayacak

Festival, 10 Nisan 2018 Salı günü saat 17.00’de Belediye önünden başlayan ve Cumhuriyet Meydanı’na kadar süren coşkulu kortej yürüyüşüyle başlayacak. Ardından açılış gösterileriyle devam ettikten sonra saat 20.00’de Kubilay Kültür Merkezi’ndeki sergi açılışının ardından “Kubilay Aydınlık Yüzler Onur ve Emek Ödülleri” töreniyle devam edecek. 1. gün saat 20.30’da Kubilay Kültür Merkezi’ndeki açılış oyunuyla sona erecek.

 

Etkinlikler seyirciyle ücretsiz buluşacak

Yurdun 7 bölgesinden ve KKTC’den 23 topluluğun, tiyatro akademisyenlerinin, tiyatro insanlarının, eleştirmenlerin, tiyatro basınının, eğitmenlerin ve ustaların katılacağı Menemen Belediyesi 10. İNADINA TİYATRO FESTİVALİ bu sene “sıraONda” mottosuyla sanatseverlerle buluşacak. Şehir Tiyatroları, Belediye Tiyatroları, Kurum ve Özel Tiyatroların sahne alacağı festival oyunları Menemen Belediyesi Kültür Merkezi, Kubilay Kültür Merkezi ve Taşhan’da sanatseverlerle ücretsiz buluşacak.

 

Önemli İsimler Menemenlilerle buluşacak

Çocuk, Büyük ve Gençlik Oyunlarının, Oyunculuk Atölyelerinin, Söyleşilerin, Sokak Gösterileri’nin yer alacağı ve 6 gün sürecek 10. İNADINA TİYATRO FESTİVALİ’nde Rasim Öztekin, Bennu Yıldırımlar, Asuman Dabak, Rıza Akın, Nedim Saban, Hakan Meriçliler ve Özdemir Nutku gibi tiyatronun değerli isimleri de Menemenlilerle buluşacak. Hem atölye hem de söyleşiler sayesinde tiyatroseverlerle paylaşımda bulunacaklar.

 

“Sanat, bir toplumun aynasıdır. Tiyatro aynamız olmayı sürdürecek”

10 yıldan beri her aşamasında içinde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ve bu festivalin kentimiz için büyük bir kazanım olduğunu her seferinde yineleyen Menemen Belediye Başkanı ve Festival’in kurucusu Tahir Şahin, Menemen Belediyesi 10. İNADINA TİYATRO FESTİVALİ için şunları söyledi, “1999 yılında ‘İNADINA TİYATRO’ diyerek başladığımız sanatsal yolculuğumuz şimdi 19 yaşında. Bu sesimizi başka dostlarla, başkaca kentlerle yükseltmek amacıyla yola çıktığımız İNADINA TİYATRO FESTİVALİ’miz şimdi onuncu yılında. Yani “sıraONda”...

Ne mutlu bize ki başladığımız gibi umutlu, sevinç dolu ve sizlerleyiz. Yurdun dört bir yanından, başka ülkelerden sanatçı dostlar, sanat emekçileri kentimize geliyorlar ve bu kente sanatın o barışçı, sevgi dolu gücünü aşılıyorlar. Sanat ortaklaşmaktır, paylaşmaktır ve halkın içinde olmaktır.

Şimdi festivalimiz şehrin dört bir yanında. Menemen'imizin sokaklarında, meydanlarında, sahnelerinde coşku var, sanat var, paylaşım var, öğreti var. Çünkü; Menemen'de Festival Var!

Sanat, bir toplumun aynasıdır. Tiyatro aynamız olmayı sürdürecek. Tiyatro ve sanat dolu yarınlarda yeniden birlikte olmak dileğiyle; sevgi dolu saygılarımı sunuyorum.”

 

Öykünün; yaratan-yaşatan, yerli-yersiz, doğulu-batılı-kuzeyli-güneyli, ünlü-ünsüz, olan-olamayan ve olacak bütün kahramanlarına saygı ile...

MEBET Genel Sanat Yönetmeni ve İnadına Tiyatro Festivali Direktörü Metin Güler, festival ile ilgili şunları ifade etti, “sıraONda... Sadece bir afiş sözü değil bizim için. Çok geçmişten gelen ve sonsuzluğa uzanan bir festivalin ön sözü adeta. Anlamlar yüklemek yetmez yaşanmışlığa, yaşanmışlıklar bir anlam taşır zaten zamanla. Çünkü yolların ve yılların anı biriktiren sayacı gibi oldu İNADINA TİYATRO FESTİVALİ’miz; ülkenin dört bir yanından izler taşıyan hali ile... Farklı gelenekleri, tarzları ve karakterleri aynı yürek haznesinde harmanlayan bir sevgi sıkacağı ya da... Ya da karanfil karşılamalarının, ‘İşte Gidiyorum’lu vedalaşmalara dönüştüğü bir dostluk buluşması... Gelenlerin gidenleri aratmadığı, kurulan dekorların kalkan dekorun boşluğunu hissettirmediği, ünlü ile ünsüzün aynı kelimeye (Tiyatro) ancak bu kadar yakıştığı inatçı bir öykü belki de; adak ağaçlarına asılası dilekleri ile sonsuzluğa fısıldanan... Öykünün; yaratan-yaşatan, yerli-yersiz, doğulu-batılı-kuzeyli-güneyli, ünlü-ünsüz, olan-olamayan ve olacak bütün kahramanlarına saygı ile...”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.