EKONOMİ Haber Girişi : 18 Nisan 2018 12:45

Meslektaşları Aytaç Sefiloğlu'nu andı

Meslektaşları Aytaç Sefiloğlu'nu andı
İzmir ekonomi basınının sevilen ismi, Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi kurucularından gazeteci Aytaç Sefiloğlu, vefatının 18. yıldönümünde Narlıdere Aşağı Mezarlık'taki kabri başında anıldı.

Meslektaşları Aytaç Sefiloğlu'nu andı

İzmir ekonomi basınının sevilen ismi, Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi kurucularından gazeteci Aytaç Sefiloğlu, vefatının 18. yıldönümünde Narlıdere Aşağı Mezarlık'taki kabri başında anıldı.

Düzenlenen etkinliğe başta eşi Macit Sefiloğlu ile kızı Dilan Sefiloğlu olmak üzere Narlıdere Belediye Başkanı AbdülBatur, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demircan, ailesi, yakınları ve çalışma arkadaşları katıldı. Anma etkinliğinde gazetecilik meslek kuruluşlarının temsilcileriyle genç meslektaşları, rahatsızlığı nedeniyle 17 Nisan 2000 tarihinde, 40 yaşında vefat eden EBSO Basın Müşaviri, gazeteci Aytaç Sefiloğlu'na ilişkin anılarını, duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Aytaç Sefiloğlu’nun sağlam karakteri ile bugünün gazetecilerine örnek olduğunu belirterek, “Önemli olan etrafımızdaki insanlarımıza güzel anılar ve övgüyle anılan bir isim bırakabilmekte. Aytaç Sefiloğlu işte bu sevgiye takdire ulaşmış değerli bir arkadaşımız. Işıklar içinde yatsın” dedi.

İGC Başkanı Misket Dikmen, Sefiloğlu'nun müthiş bir haberci ve önemli bir bilgi kaynağı olduğunu belirtirken, "Kendisi ile çok önemli çalışmalara imza attık. Ekonomi haberciliğinin gelişmesinde büyük katkıları oldu. İzmir ekonomisinin geniş alanlarda duyulmasını sağladı. Sevgiyle anıyorum" diye konuştu.

EMD İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demircan ise, "İzmir’de ekonomi muhabirliğinin kimlik kazanmasında büyük payı olan meslektaşımız. Basın Danışmanlığı’na da katkıları olan biri. Aytaç ablanın herkesi kucaklayan, paylaşımcı ve dayanışmacı bir üslubu vardı" dedi.

Eşi Macit Sefiloğlu da gelenlere teşekkür ederek, eşi ile ilgili anılarını paylaştı. Sefiloğlu, "Aytaç hep bilgilerini gençlerle paylaşırdı. Mesleğin itibarını her anlamda savunur ve bu itibarın genç nesiller tarafından sürdürülmesi için çaba sarf ederdi. İlkelerinin genç gazetecilerde bulduğu yansımadan kıvanç duyuyorum" dedi.

Aytaç Sefiloğlu kimdir?

Aytaç Sefiloğlu, 23 Mayıs 1960'ta Sivas'ta doğdu. Üniversite eğitiminin ardından Tunceli'de öğretmen olarak çalışmaya başlayan Sefiloğlu, bir süre sonra istifa ederek İzmir'e yerleşti.

İzmir'de Yeni Ekonomi Gazetesi'nde muhabir olarak gazetecilik hayatına başlayan Sefiloğlu, sırasıyla Ticaret, Söz ve Yeni Asır gazetelerinde ekonomi muhabirliği ve editörlüğü yaptı.

Yeni Asır Gazetesi'nden 1994 yılında ayrılan Sefiloğlu, aynı yıl Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda (EBSO) basın müşaviri olarak göreve başladı. EBSO'daki görevi sırasında, İzmir'in ilk özel televizyonlarından Kanal 1'de "Ekonomik Gündem" adlı programı hazırlayıp sunan Sefiloğlu, gazetecilik ve televizyon programcılığı süresince yaptığı çalışmalar nedeniyle çeşitli kurumlardan 17 başarı ödülü aldı.

Sefiloğlu, 1998 yılındaki hastalığından sonra 17 Nisan 2000'de hayatını kaybetti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.