EĞITİM Düzenleme Tarihi : 24 Eylül 2020 11:40 Haber Girişi : 24 Eylül 2020 11:43

MEV Güzelbahçe Koleji ile İYTE Bilimsel İşbirliği Protokolü İmzaladı

MEV Güzelbahçe Koleji ile İYTE  Bilimsel İşbirliği Protokolü İmzaladı

MEV Güzelbahçe Koleji ile İYTE

Bilimsel İşbirliği Protokolü İmzaladı

MEV Koleji Özel Güzelbahçe Anadolu ve Fen Lisesi ile İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü arasında bilimsel işbirliği protokolü imzalandı.

İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran ile MEV Koleji Özel Güzelbahçe Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Tülay Yazgan’ın imzaladığı protokolle MEV Güzelbahçe Koleji öğrencilerine lise sıralarındayken üniversite kapıları açıldı.

 MEV Koleji Özel Güzelbahçe Okulları Koordinatör Müdürü Murat Zorluer, MEV Koleji Özel Güzelbahçe Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Tülay Yazgan ile Fen Bilimleri Zümre Başkanı Ayhan Akuygur’u makamında kabul eden Prof. Dr. Yusuf Baran, bilimsel çalışmalar için MEV Kolejinin gençlerine destek olmaktan duyacağı memnuniyeti dile getirdi.

 Pandemi döneminde de

MEV için “Eğitim” birinci sırada

 İmzalanan protokolle MEV Güzelbahçe Koleji Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri İYTE’nin sahip olduğu akademik ve araştırma birikimiyle henüz ortaöğretim sıralarındayken tanışmış olacak.

 Protokol çerçevesinde İYTE ile ortak bilimsel çalışma ve araştırma projeleri yapılabilecek. Öğrenciler,  İYTE’nin laboratuvar ve kütüphanesini kullanarak araştırma olanaklarından yararlanabilecek. Robotik, kodlama, mekatronik konularında bilimsel çalışmalara yönelik bilgilendirme ve seminer çalışmalarına öğrenci katılımının yanı sıra MEV Güzelbahçe Koleji öğretmenleri ve velilerine yönelik panel ve konferanslar düzenlenecek.

 Okul Müdürü Tülay Yazgan “Aklın ve bilimin zaferine inanan bir okul olarak bu zafere imza atacak gençleri yetiştirme ülküsüyle eğitim yolculuğumuza devam ediyoruz. Protokolün öğrencilerimizin proje odaklı bilimsel çalışmalarına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum.” dedi.