POLİTİKA Haber Girişi : 15 Temmuz 2016 12:08

MHP'de saflar netleşiyor

MHP'de saflar netleşiyor
MHP Buca İlçe Eski Başkanı Ali Karakuş muhalif kanatta yeniden başlaması beklenen imza süreci öncesi çok net mesajlar Verdi. Karakuş mesajında'' Şimdi yeniden imza toplanıyor yine aynı Ego ve ihtiraslarınıza kurban edecekseniz bizden beri durun d

MHP'deki kongre bilmecesi kafa karıştırmaya devam ediyor. 19 Haziran Tüzük kurultayında genel başkan adayları arasında yaşanan gerginlik Divan Başkanlığı seçiminde gözler önüne serilmişti. Meral Akşener ve diğer genel başkan adayları arasında gerginliğe neden olan olaylar MHP Genel Merkezi'nin yüzünü güldürse de süreçten birlik ve beraberlik bekleyen tabanda rahatsızlık yarattı. Kongre sürecine destek verdiği için görevinden alınan MHP Buca İlçe eski Başkanı Ali Karakuş isim vermeden Meral Akşener ve Müsavat Dervişoğlu'na yüklendi.   

Karakuş sosyal medya üzerinden verdiği mesajda şunları paylaştı.

KEŞKE CHP VE AKP GİBİ BİZ DE..

 

Milliyetçi Hareket Partisi için elimi değil gövdemi taşın altına koydum ve bundan sonrada koyarım ; lakin bir kongre süreci yaşadık 8 aydır Milliyetçi Hareket Partisi bir süreç yaşıyor bu süreçte yaşanan güzel ve samimi şeylerin yanında olumsuz olan şeylerde yaşandı 41 yıldır Ülkücüyüm 27 yıldır İzmirde aktif siyaset yapıyorum inanın hiç bu kadar ayrıştığımız, dargınlıkların, kırgınlıkların olduğu bir dönem görmedim bu 8 aylık süredeki üzüntüm uzun yıllar unutulmaz..!! Üzüntümüz kendimize ilgili siyasi bir ikbal kaygısı asla ve kata değildir, tamamen kardeşin kardeşe küsmesi darılması ve arada mesafeler olmasıdır.

Keşke CHP ve AKP gibi bizde Kurultayımızı toplayıp yapabilseydik keşke Ülkücü harekete yakışır bir şekilde birbirimizi karalamadan lekelemeden demokratik bir şekilde Ülkücü iradeye saygı duyan bir anlayış ortaya koyabilseydik ve bu kadar birbirimizi kırıp döküp yıpratmasa idik keşke..!!

Bu süreçte Genel Merkezimizin kongreyi toplamaması ve söz verdiği 10 Temmuz 2016 günü Kongre yapılacak sözünün yerine getirilmemesi ne kadar bizi üzdü ise 19 Haziran 2016 Çağrı heyetinin topladığı Kongrede yaşananlarlda bir okadar üzdü.!!

 

1 MADDE OYLANACAKTI AMA..

19 Haziran günü Tüzük Kurultayı yapılacaktı ve 1 Madde oylanacaktı (63.Madde) Olağan Kurultayda Genel Başkan seçimi yapılır maddesi!! Biz Ankaraya sadece 1 madde Oylamak için gittik ve ne gördük Otelde Kulislere başlamış sanki Genel Başkan seçeceğiz gibi odalara delegeler çağrılıp imzalar atılıyor ve bir çok delegeden neye imza attığını bilmeden imzalıyor hatta boş imza bile alınıyor, bu beni derinden üzdü oysa biz yarın sadece tüzük kurultayı yapacaktık ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin geleceğini hatta Türkiye'nin geleceğini oylayacaktık..

Pazar oldu zor zahmet salona ulaştık büyük bir organizasyon bozukluğu Ramazan mübarek günde delegeler Noter kuyruğunda ter kan içinde kalmış isyan derecesinde hatta bazıları isyan edip benim gözümün önünde Kurultayı terk etti!! salona girdik bir divan krizi vakası sanki Genel Başkan seçimi var Divanı ele geçirme yarışı başlamış bu anlamsız ve art niyetli bir davranıştı !!(bana göre) biz hayatımızı bu davada geçirdik aptalda değiliz, üstünlük psikolojisi ve Ego tatmini yeri değildi bu kurultay!! ortak divan birgün önceden seçilirdi ve orda 1 madde oylanırdı usülüne uygun kongre tamamlanırdı. 10 Temmuz günüde herkes kantara çıkardı..!! ama bizim delegemizden bazılarında bu nayhoş duruma paye verdi bu davanın yükünü omuzlamak isteyen zatı muhteremlerde!! O lmaz beyler olmaz, biz 1 maddelik kurultay yapacağız diyip 13 maddeyi araya sokarsanız bu kurultayı sabote edersiniz , ettinizde bunu kimler yaptı ise hepimizin emeğine zamanına ve hakkına girdi birinin ego ve ihtirasına ve yüzlerce delegenin emeğini kurban ettiniz, benim hakkım bu Ego ve ihtiras sahiplerine helal değildir biline..!!

 

BİZDEN BERİ DURUN!

Şimdi yeniden imza toplanıyor yine aynı Ego ve ihtiraslarınıza kurban edecekseniz bizden beri durun derim..! ama tek vücut, tek yumruk halinde sevgili ve seviyeli tek bir Ülkücü nün emeğine ve hakkına girmeden yapacaksanız eyvallah bu sorumluluğa ben imza atarım ve mesuliyet sahibi her delege arkadaşımın atmasını isterim.

Bu Kurultayın toplanması ve seçimin yapılması sadece MHP ve Ülkücü Hareketi bağlamadığını defalarca söyledim yine söylüyorum. Eğer MHP Kurultayı yapmasa mevcut durum ile devam ederse Ekim ve Kasım ayında yüksek ihtimalle erken seçim var demektir.

Erken seçimden sonrasını siz benden daha iyi biliyorsunuz, veledallin amin.

Bu süreçte tüm Ülküdaşlarımı daha duyarlı ve hassas düşünerek bu Hareketin ve Ülkenin geleceği hususunu tekrar gözden geçirip empati yapmasını ve duygularla değil mantıkla yol çıkmasını dilerim.

Unutmayın;

MHP Kongresinin yapılması ve birlik beraberliğin sağlanması Türkiye Cumhuriyetinin varlığını ve bütünlüğünü sağlaması ile eşdeğerdedir.

Cenâb-ı Allah davanın için Vatanımız için ne hayırlı ise bize onu nasip etsin. Amin

Selam ve duâ 'larına

ALİ KARAKUŞ

MHP İzmir Üst Kurul Delegesi


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.