EKONOMİ Düzenleme Tarihi : 23 Şubat 2021 06:58 Haber Girişi : 24 Şubat 2021 09:00

MTK’dan deprem ve su broşürü

MTK’dan deprem ve su broşürü

MTK’dan deprem ve su broşürü

Moda Tekstil ve Konfeksiyoncular Sitesi (MTK) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Salkım, site yönetimi olarak sosyal projelere de ağırlık vermeye devam ettiklerini açıkladı. Ekim ayında yaşanan büyük İzmir depremi ve küresel ısınmanın en büyük etkisi olan su kaynaklarının tükenmeye başlamasının ardından site içerisinde yer alan herkesin bilinçlenmesi gerektiğini ifade eden Salkım, site olarak deprem ve su kaynaklarını koruma broşürlerini bastırarak dağıttıklarını söyledi.

Deprem gerçeği ile yaşamalıyız

İzmir’in birinci derece deprem bölgesi olduğunu ve bu gerçekle yaşamanın önemli olduğuna vurgu yapan Salkım, “Deprem değil ihmaller can alıyor. Deprem anında neler yapmamız gerektiğini bilmediğimiz için deprem sonrası can kayıpları artıyor. Elbette binaların deprem yönetmeliğine uygun yapılması çok önemli. Ancak deprem anında alacağımız kontrollü önlemler can kayıplarını en aza indirecektir. Bu noktada site yönetimi olarak herkesin bilinçlenmesi için bir deprem broşürü yaptırdı ve dağıttık” dedi.

Su kaynaklarımız tükeniyor

Tüm dünyanın küresel ısınmanın etkilerini ciddiye alması gerektiğinin de altını çizen Salkım, küresel ısınmanın en büyük etkisi su kaynaklarının tükenmesinin herkes için hayati olduğunu söyledi. Su kaynaklarının her geçen gün azaldığını, ilerleyen süreçte su kaynaklarının tamamen tükenebileceğini söyleyen Salkım, “Su kaynakları sınırsız değildir. Her geçen gün tükenmektedir. Herkesin su kaynaklarını dikkatli kullanması ve su israfını en aza indirmesi gerekmektedir. Bir damla su hayat kurtarır. Bu noktada su kaynaklarının nasıl korunması gerektiğini açıklayan bir su broşürünü de site içerisinde herkese dağıttık. Toplumun bu şekilde bilinçlenmesi ve su kaynaklarımızı koruması gerekiyor. Gelecek nesillere tükenmiş su kaynakları olan bir dünya bırakmamamız için elimizdeki kaynakları en verimli şekilde kullanmanın yollarını bilmemiz önemli bir husustur” diye konuştu.