EKONOMİ Haber Girişi : 28 Eylül 2017 12:31

MTK'nın 20'nciyıl gururu

MTK'nın 20'nciyıl gururu
zmir ve Ege Bölgesi'nin en önemli ticaret merkezleri arasında yer alan Moda Tekstil Konfeksiyoncular(MTK) Sitesi'nin20'nci Kuruluş Yıldönümü için düzenlenen gece tekstil sanayicilerinin birlik beraberlik coşkusuna sahne oldu.

MTK'nın 20'nciyıl gururu

Toplamda 823 bin metrekarelik kullanım alanıyla İzmir ve Ege Bölgesi'nin en önemli ticaret merkezleri arasında yer alan Moda Tekstil Konfeksiyoncular(MTK) Sitesi'nin20'nci Kuruluş Yıldönümü için düzenlenen gece tekstil sanayicilerinin birlik beraberlik coşkusuna sahne oldu.

İzmir'de tekstil sektörünün önemli adreslerindenbirisi olan MTK Sitesi'nin 20'nciYıl kutlama törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı RebiiAkdurak, Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Emre Kızılgüneşler, KOSGEB İzmir Güney Bölge Müdürü Mustafa Çanakçı, Buca Ege Giyim Organize Sanayi Bölgesi(BEGOS) Başkanı Şener Kırıkkaya, Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Atınç Abay,Mimar Kemalettin Moda Merkezi Derneği Başkanı İzzet Avcı ile MTK Sitesi sanayicileri katıldı.

Tekstil sektörünün İzmir'deki merkezi MTK

Törenin açılış konuşmasını yapan MTK Sitesi Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı İsmail Sadi Doğan, İzmir'in yıllardan bu yana tekstil sektöründe yaptığı çalışmalarlaTürkiye'de liderliğe oynar hale geldiğini söyledi. İzmir ile birlikte MTK Sitesi'nin de aynı ölçüde tanınan bir cazibe merkezi haline geldiğini ifade eden İsmail Sadi Doğan, dünyadaadını duyurmuş önde gelen Türk firmalarının MTK Sitesi'nin içinden çıktığını belirterek "Bununla beraber, sektörümüz istihdamı arttırıcı projeler içerisinde yer almaya devam ediyor. Gerek İş-Kur gerekse de KOSGEB ile koordineli çalışmalarımız sayesinde tekstil sektörü rakiplerine her alanda üstünlük sağlamış durumda. Buralardan sağladığımız destek ve projelerle sitemiz girişimci kadınlarımıza ev sahipliği yapar konuma geldi. Özellikle kadın girişimcilerimizin eğitim süreçlerinde her türlü desteği veren Bornova Kaymakamımız Mustafa Gündoğan beyefendiye teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

"Hedeflerimiz büyük"

MTK Sitesi'nin İzmirtekstil sektörününlokomotifi olma misyonunu sürdürdüğüne dikkat çeken İsmail Sadi Doğan, "Site yönetimi olarak hedefimizi daha ileri götürme yolunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. MTK Sitesi gerek altyapısı gerekse de konumu gereği büyüyen ve gelişen aynı zamanda sürekli yenilenen bir felsefeyle çalışıyor. Sitemize kuruluşundan bugüne kadaremeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyorum" dedi.

Doğan'dan birlik mesajı

Ülkenin zor dönemlerden geçtiği zamanlarda dahi sanayicilerle birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya devam ettiklerini vurgulayan Doğan, "Biz birlik ve beraberlik gösterirsek karşımızda hiçbir güç duramaz. Sitemiz bu anlayış ile yürüyor ve yoluna devam ediyor" diye konuştu.

Kocaoğlu: "İzmir'deki trafik sorunu son bulacak"

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ninülkeye katma değer kazandıran MTK'lı üyelerine ellerinden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, Çamkule'de yaptıkları varyant yol ile BEGOS ile MTK Sitesi'ni birbirine bağladıklarını söyledi. Uçan yol olarak tabir edilen Homeros Bulvarı çalışmalarının devam ettiğini belirten Kocaoğlu, projenin bitmesiyle birlikte bölgedeki trafik sorununun son bulacağını söyledi. Belediye olarak site içerisindeki tüm yolların düzeltilmesi için destek vereceklerini belirten Kocaoğlu,İzmir'in güneyinde var olan trafik sorunun yaptıkları çalışmalarlaen kısa sürede son bulacağını açıkladı. Açılış konuşmalarının ardından başkan İsmail Sadi Doğan, MTK Sitesi'ne verdikleri desteklerden ötürü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla ve İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'a teşekkür plaketi takdim etti. Protokol üyelerinin kestiği20'nciyıl pastasının ardındanMTK'da 15'inci ve 20'nci yılını dolduran 137 firmaya Onur Plaketi takdim edildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.