POLİTİKA Haber Girişi : 21 Eylül 2016 12:02

MYK'da radikal değişim sinyali!

MYK'da radikal değişim sinyali!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun MYK'da sürpriz bir hamle yapmaya hazırlandığı öğrenildi.
Darbe girişimi yüzünden tüzük kurultayını askıya alan CHP'de vitrine seçim rotüşü yolda. Ocak ayındaki seçimli kurultayda tüzükte yapılan değişiklikle MYK'da üye sayısını arttırma ve azaltma yetkisi alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sürpriz bir hamle yapmaya hazırlandığı öğrenildi.

Son siyasi gelişmeler ve erken seçim olasılığı üzerine CHP liderinin son kurultayın ardından üye sayısını 17'e düşürdüğü MYK'daki koltuk sayısını yeniden arttırma formülü üzerinde durduğu belirtiliyor.

Kulislerde Kılıçdaroğlu'nun MYK'daki üye sayısını eğitim gibi alanlarda daha güçlü faaliyet amacıyla yeniden 17'e çıkarmayı düşündüğü konuşuluyor.

BAZI İSİMLER DIŞARIDA KALABİLİR
MYK'daki değişimin sadece koltuk sayısıyla sınırlı kalmayacağı belirtiliyor. Güçlendirilmiş yeni yapılanmada bugüne kadar beklenen performansı gösteremeyen bir kaç ismin MYK dışında kalmasına kesin gözüyle bakılıyor. Parti Meclisi'nden MYK'ya taşınacak yeni isimlerin teşkilatı kucaklayacak, heyecanlandıracak, olası bir erken seçimde peşinden sürükleyecek isimlerden oluşması bekleniyor.

CHP kulislerinde yeni MYK için şans tanınan isimlerin başında eski Ankara milletvekili ve grup başkanvekillerinden Hakkı Süha Okay ilk sırada yer alıyor. Ekonomi ve yolsuzluklar konusunda başarılı çalışmalara imza partinin genç yüzlerinden Aykur Erdoğdu, son dönemde adım adım Türkiye'yi dolaşan Fikri Sağlar, son seçimlerde Tunceli'den milletvekili seçilmeyi başaran ve gençlik kollarındna itibaren partide görev yapan Gürsel Erol MYK için konuşulan isimler arasında yer alıyor. (Habertürk)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.