ÇEVRE & SAĞLIK Haber Girişi : 10 Mart 2021 19:08

Narlıdere’de ‘geri dönüşüm’ atağı

Narlıdere’de ‘geri dönüşüm’ atağı

Narlıdere’de ‘geri dönüşüm’ atağı

Doğaya zarar veren atıkların geri dönüşüme kazandırılması için çalışmalar yürüten Narlıdere Belediyesi, ilçenin farklı noktalarına Mobil Atık Getirme Merkezleri ve Ambalaj Atık Kutuları koydu. Başkan Ali Engin “Vatandaşlarımızın, atıklarını getirerek geri dönüşüme kazandırmalarını rica ediyoruz” dedi.

ATIKLAR DÖNÜŞTÜRÜLECEK

Atıkların geri dönüşüme kazandırılması konusunda önemli adımlar atan Narlıdere Belediyesi, 2. İnönü Mahallesi’nde hizmete açılan Atık Getirme Merkezi’nin ardından, mahallelerde de çalışmalarını hızlandırdı. Altıevler ve Ilıca mahallelerine, iki adet Mobil Atık Getirme Merkezi yerleştirdi. Tüm muhtarlıkların önüne de Ambalaj Atık Kutuları kondu. Vatandaşların, atıkları türüne göre ayrıştırıp bu kutulara atabileceği belirtildi. Belirli periyotlarda toplanacak olan atıklar, geri dönüşüme kazandırılacak.

“HEPİMİZ HASSASİYET GÖSTERMELİYİZ”

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin “Gelecek nesillere daha sağlıklı bir çevre bırakmayı hedefliyoruz. Salgın süreci, doğanın ne kadar önemli olduğunu bizlere gösterdi. Bu aşamada, zararlı atıkların doğadan temizlenmesi ve yeniden üretime kazandırılabilmesi adına çalışmalar yapıyoruz. Atık Getirme Merkezimizin yanı sıra, mobil merkezlerimizi de halkımızın hizmetine sunduk. Tüm vatandaşlarımızın hassasiyet göstereceğine eminim” dedi.