EĞITİM Haber Girişi : 12 Haziran 2020 12:14

Neşe metodlarla çocuklara baleyi sevdiriyorlar…

Neşe metodlarla çocuklara baleyi sevdiriyorlar…

Neşe metodlarla çocuklara baleyi sevdiriyorlar…

Seferihisar’da çocuklar için son derece sıkıcı olan temel bale eğitimleri, farklı yollarla 3-6 yaş grubu çocuklara sevdiriliyor. Başak Güneş Kolcuer tarafından tasarlanan "NEŞELI BALE" eğitimi ile sıkıcı bir disiplin gerektiren klasik bale eğitimi çocuklara sevdiriliyor.

Özellikle 3-6 yaş grupları için bale eğitiminin büyük zorluklar içerdiğine dikkat çeken Başak Güneş Kolcuer, ‘Çocuklar bazı temel bale hareketlerini sıkıcı buluyor. Çünkü bu eğitimler disiplin gerektiriyor. Çocuk baleden soğuyor. Bizim geliştirdiğimiz eğitim metodu, çocukların eğlenceli bir istekle bale yapmalarını sağlayan,  çeşitli oyunlarla süslenmiş bir eğitim modelidir. Çocuğa neşeli ortamda  bale dersi veriyoruz. Neşeli müzikler, kendi yazdığım şarkı ve tekerlemeler eşliğinde çocuklarla hareketleri severek çalıştırıyorum. Tekerleme ve şarkılar hareketleri hafızalarında yer etmesine katkı sağlıyor.’ dedi.

Çocuk gelişimine yararlı

Velilerden olumlu dönüşler aldıklarını da hatırtan Kolcuer, ‘Bale vücut sağlığı ve çocukların gelişimi için son derece yararlıdır. Vücut esnekliği, postür ve denge çalışmaları ile beden gelişimine katkıta bulunur. Kol pozisyonları, bacak ve kol egzersizleri ile hem esnekliği artırır hem kasların güçlenmesine fayda sağlar. Çocuklar bizim geleceğimizdir. Onlar için varız, çalışıyoruz, özeniyoruz. Sadece 3-6 yaş çocuklar için değil fatklı projelerle de çocukların hayatına dokunmaya çalışıyor. Seferihisar 'İn en özel kurumlarından can arkadaş özel eğitim kurumu ile proje geliştirdik. Burada eğit gören ve özel ilgiye  ihtiyaç duyan çocuklar ile dans projesine başladık. Bu süreçte biraz ara verdik, tekrar başlamak için sabırsızlıkla bekliyoruz.’ Diye konuştu.

Canlı yayınla bale dersi

Amaçlarının sağlıklı nesillerin gelişmesine katkı koymak olduğunu kaydeden Kolcuer şunları söyledi: ‘Pandemi sürecinde İzmir'i sakin kasabası Seferihisar 'dan tüm Türkiye' ye canlı yayınla yüzlerce çocuğa ücretsiz online ders verdik, onlara psikolojik destek sağladık. Seferihisar Belediyesi başta olmak üzere  pek çok kuruluşta eğitim veren başarılı aletli jimnastik sporcusu Şeniz Yırtlazlı elele verip çocuklara, gençlere, geleceğe yatırım yapmaya gayret ediyoruz’