EĞITİM Düzenleme Tarihi : 28 Ağustos 2020 13:30 Haber Girişi : 29 Ağustos 2020 11:43

NEVVAR - SALİH İŞGÖREN’DEN OKULLARINA HİJYEN DESTEĞİ

NEVVAR - SALİH İŞGÖREN’DEN  OKULLARINA HİJYEN DESTEĞİ

Hastalıkta ve sağlıkta, “yoklukları”nda da her zaman yanınızda!

NEVVAR - SALİH İŞGÖREN’DEN

OKULLARINA HİJYEN DESTEĞİ

 Nevvar Salih İşgören Vakfı, kurucu hayırseverleri Nevvar ve Salih İşgören’in İzmir’e kazandırdığı onlarca hayır eserini desteklemeyi sürdürüyor.

Vakıf, dünyada ve ülkemizde yaşanan zorlu Covid 19 pandemi sürecinde, öncelikle Nevvar ve Salih  İşgören adını taşıyan eğitim kurumlarına ayak basmalı (pedallı) hijyen makinesi ve dezenfektan sıvı dağıttı.

İlk etapta Milli Eğitim Bakanlığı ile üniversiteler bünyesindeki fakülte ve yüksekokullara, ayrıca ağırlıkla onkoloji alanında tedavi hizmeti alan çocukların bulunduğu DEÜ Nevvar Salih İşgören Çocuk Hastanesi’ne bağış dağıtımları gerçekleştirildi. Vakıf Mütevelli Heyeti adına Genel Sekreter Mahir Dinç, ilk etapta 15 kurumun yetkilisine bağışa konu ayak basmalı dezenfektan makine ve alkol bazlı antiviral-antibakteriyel temizleme solüsyonlarını teslim etti.

Hijyen desteğinin

Devamı gelecek

 Vakıf kurucuları rahmetliler, Nevvar İşgören ve Salih İşgören’in adını taşıyan kurumlarda insana dokunan iyiliklerinin devam ettiğini belirten Mahir Dinç, “İşgören Ailesi’nin hayırlarına, tamamı kamu adına hizmet veren o eserlere, onların yokluklarında da sahip çıkmak Vakıf Yönetim Kurulumuz için bir ödev. Vakfımız bütçesi nispetinde her zaman olduğu gibi Covid 19 ile mücadele sürecinde de en önde savaşan sağlık çalışanlarının çabalarına saygıyla, yeni sağlık desteklerini sürdürecektir” dedi.

Nevvar Salih İşgören Vakfı, adını taşıyan eğitim kurumlarında özellikle kayıt döneminde okulları dolduran veliler, öğrenciler ve eğitim emekçilerinin sağlığı ve pandemi riskini azaltmaya yönelik bu bağışını, ikinci etapta yeni makine ve hijyen malzeme desteğiyle yine eğitim, sağlık ve sosyal hizmetler, alanlarında hastaneler ve huzurevleri gibi kurumlarında da devam ettirecek.

Üreticisi, Mersinli

Meslek Lisesi

 Nevvar Salih İşgören Vakfı, standartlara uygun nitelikli ayak basmalı hijyen makinesi ve dezenfektan sıvıyı, Konak Mersinli Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi atölyelerinden temin ederek, okulun üretim faaliyetini de desteklemiş oldu. Yeni sipariş de verdi.