ÇEVRE & SAĞLIK Haber Girişi : 07 Nisan 2018 12:04

Notalar,çocuklara yardım olacak

Notalar,çocuklara yardım olacak
'Müziğin Umuda Dokunuşu' adlı geceyle bir araya gelen ve aralarında çocuk sanatçıların da bulunduğu genç piyanistlerin konserinden elde edilecek gelirle yenilenecek.

Notalar,çocuklara yardım olacak

 Müziğin umuda dokunuşu

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Onkoloji Servisi'nde tedavi gören çocukların bütün günlerini geçirdikleri odaları, 'Müziğin Umuda Dokunuşu' adlı geceyle bir araya gelen ve aralarında çocuk sanatçıların da bulunduğu genç piyanistlerin konserinden elde edilecek gelirle yenilenecek.

Karşıyaka Belediyesi Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde düzenlenen yardım konserinde Türkiye’nin dört bir yanından İzmir’e gelen39 genç piyanist ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden özel olarak geceye katılanpiyanist Rüya Taner sahne aldı.

Karşıyaka Belediyesi, PergomanLions Kulübü, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kanserle Dans Derneği ve Tüm Yerel Sen İzmir şubeleri iş birliğinde gerçekleştirilen ve tüm gün boyunca süren etkinliğin açılış konuşmasını yapan Karşıyaka Belediyesi piyano eğitmeni Nilüfer Güzel, minik yüreklere umut olmak istediklerini belirtti. Hastalıkla mücadele eden çocukların daha iyi koşullarda tedavi görmeleri için bir yardım eli uzatacaklarını söyleyen Nilüfer Güzel, "Türkiye çapında ve İzmir'de çok değerli eğitimciler, akademisyenler, piyanistler ve tüm müzisyenler tek yürek olup bu sosyal sorumluluk projesine destek verdi. Organizasyonumuz uluslararası festival havasında geçecek. Belki de miniklerle bir ilk olan bu projemizde genç ve minik piyanistlerimiz çocuklarımıza umut olacak. Konserden elde edilecek gelir ile çocuklarımızın yaşına uygun daha keyifli ve renkli hale gelmesini sağlayacak çocuk onkoloji bölümü yapılacak. Onların moral ve motivasyonlarına katkı koymak istiyoruz. Hedefimiz, müziğin birleştirici gücüyle bu çocuklarımıza umut olabilmek" dedi.

 Göreve başlarken söz verdik

 Düzenledikleri etkinliklerle 2017 – 2018 görev sürelerinin oldukça verimli geçtiğini vurgulayan PergamonLions Kulübü Başkanı Dilek Soylu ise, “Görevimize ‘Sen yoksan eksiğiz’ mottosuyla başladık. Bu sözümüze sadık kalarak yardıma ihtiyacı olan tüm yurttaşlarımıza elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Çok sayıda kurum ile birlikte yapacağımız konserimize tüm İzmirliler büyük ilgi gösterdi. Buraya kadar gelen tüm misafirlerimize organizasyonu yapan tüm komite üyelerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Karşıyaka Belediyesi Hikmet Şimşek Sanat Merkezi'nde 3 oturum olarak gerçekleştirilen konserde genç piyanistler ve konuk sanatçı piyanist Rüya Taner birbirinden değerli eserleri piyano ile seslendirdiler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.