GÜNDEM Haber Girişi : 11 Şubat 2017 12:41

O yanlıştan dönün çağrısı

O yanlıştan dönün çağrısı
686 sayılı KHK ile İzmir Devlet Opera ve Balesi orkestra şefliği görevinden ihraç edilen İbrahim Yazıcı'ya bir destek de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan geldi.

Yazıcı'yı makamında kabul eden Başkan Kocaoğlu, "Türkiye'nin sayılı orkestra şefleri arasında yer alan ve ülkemize uluslararası alanda da itibar kazandıran önemli bir sanatçımızsınız. İnşallah en kısa zamanda bu yanlıştan dönülür" dedi.

Başkan Aziz Kocaoğlu, aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediyesi Sanat Danışmanlığı görevini yürüten İbrahim Yazıcı'nın bir haksızlık ve adaletsizlikle karşı karşıya olduğuna inandığını belirterek şunları kaydetti: "Yaşamı boyunca terörle, terör örgütleriyle, FETÖ'yle ilgisi olmamış, kanunsuz hiçbir işe karışmamış insanları siyasi görüşünden, kişisel görüşünden dolayı cezalandırmak, devlet yönetimine kesinlikle aykırı bir durum. Hiçbir mantığı da yok! Bu konuda artık bıçak kemiğe dayandı. İnşallah en kısa sürede görevinize geri dönersiniz. Biz de her türlü yardımcı olmaya çalışacağız. Görevden alınma konusunda bir suç tespiti yoksa ki yok, burada özel konserler vermenizi engellemiyor. İnşallah en kısa zamanda bu yanlıştan dönülür."

Başkan Kocaoğlu, terör yapılanmalarına karşı her zaman devletin, milletin ve kolluk kuvvetlerinin yanında olduklarının da altını çizdi.  
Ünlü şef İbrahim Yazıcı ise duyarlı yaklaşımından dolayı Başkan Kocaoğlu'na teşekkür ederek, "Bir hata yapıldığını biliyorum ve o yüzden içim çok rahat" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.