POLİTİKA Haber Girişi : 10 Temmuz 2017 14:29

O yolun adı değişsin!

O yolun adı değişsin!
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay adalet yürüyüşünün yapıldığı kurumsal ismi D-100 olan E-5 karayolunun adalet yolu olarak değiştirilmesini istedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin adından kaçmaması gerektiğini vurgulayan Balbay şunları söyledi:

"15 Haziran'da Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı adalet yürüyüşü toplumda büyük bir kabul görmüştür. Bunun başlıca tanığı E-5 karayoludur. Bu yol güzergahı üzerindeki insanların büyük bölümü adalet yürüyüşünü yürekten destekledi. Protesto edenler de oldu. Yürüyüşçüler olarak bizler onları da selamladık. Protesto da nezaket sınırlarını aşanlar Düzce'de olduğu gibi bizzat o yerleşim yerinin sakinleri tarafından ayıplandı."

Alkışın yumruk benzeri kaba davranışlardan daha etkili bir güç olduğunu yaşayarak gördüklerini söyleyen Balbay şöyle devam etti:

"Bizler de çoğunlukla otoyolu tercih ettiğimiz için doğal çevresinden insanlarına kadar E-5 karayolunu özlemişiz. Doğrusu o insanlar da bizi özlemiş. Yol üzerinde çoğunlukla bizi evinde konuk etmek isteyen yurttaşların evinde kaldık. Bu güzergah güzel bir adla anılmayı hak ediyor."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.