GÜNDEM Haber Girişi : 13 Temmuz 2017 10:36

Okay Gönensin'den acı haber

Okay Gönensin'den acı haber
Ünlü gazeteci evinde geçirdiği kalp krizi sonrası yaşama veda etti

Gazeteci Okay Gönensin, bu sabah saat 04:30'da hayatını kaybetti. Gönensin'in ölüm nedeninin "kalp krizi" olduğu bildirildi.

Uzun yıllar Cumhuriyet'te Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapan Hasan Cemal ile birlikte gazeteyi çıkaran Okay Gönensin'in bir süredir ciddi sağlık sorunları yaşadığı ifade edildi. 

Gönensin, 1975 yılında Cumhuriyet gazetesi yazı işlerinde çalışma hayatını başladı. Hasan Cemal, 1981'de Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olunca Gönensin, gazetenin tek yazı işleri müdürü oldu. 1992'ye kadar Cemal ile birlikte gazetenin yayımlanmasında önemli roller üstlendi. 

1992 yılında Cemal ile birlikte Cumhuriyet gazetesinden ayrıldı, Sabah gazetesinde çalışmaya başladı. Sabah gazetesinde çalışırken grubun içerisinde Yeni Yüzyıl gazetesini çıkaran Gönensin, bu gazetenin Genel Yayın Yönetmenliği'ni üstlendi. Okay Gönensin'in köşe yazıları, 2004 yılından bu yana Vatan gazetesinde yayımlanıyordu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.