EĞITİM Haber Girişi : 27 Temmuz 2016 11:48

Okullar ne zaman açılacak?

Okullar ne zaman açılacak?
Yaklaşık 2 hafta önce FETÖ'cü teröristlerin darbe girişimi sonrasında tüm ülkede, kamuda olduğu gibi Milli Eğitim Bakanlığı'nda da değişiklikler oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı 2016-2017 yılı eğitim öğretim yılı çalışma takvimini geçtiğimiz aylarda belirlemiş ve kamuoyu ile paylaşmıştı. MEB'in yeni yıl takvimine göre okullar 19 Eylül 2016 pazartesi günü açılacaktı.

Yaklaşık 2 hafta önce FETÖ'cü teröristlerin darbe girişimi sonrasında tüm ülkede, kamuda olduğu gibi Milli Eğitim Bakanlığı'nda da değişiklikler oldu. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın açıklamalarına göre 19 Eylül'de açılması planlanan okullar 2 hafta sonra yani 3 Ekim 2016 Pazartesi açılmış olacak.

 Bakan İsmet Yılmaz'ın konu ile ilgili son dakika açıklaması ise şöyle:

''İçinde bulunduğumuz durumda Okulların açılması 1-2 hafta ertelenebilir ve öyle olacak. Okullar 3 Ekim tarihine kadar açılmış olacak dedi. Bizde bu tarihe kadar atamaları tamamlayacağız''

Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi web sitesinden ise gerekli duyurular yapılacak. Okulların açılış tarihi şu an itibariyle 2 hafta ötelenmiş gibi gözüküyor. Öğretmen atamalarının uzaması durumunda tarih 10 Ekim'e kaydırılabilir. (Kamuhaber)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.