GÜNDEM Haber Girişi : 21 Haziran 2016 13:38

Ölüm Gemisi Baro'nun takibinde

Ölüm Gemisi Baro'nun takibinde
İzmir Barosu: Methania isimli tankere ilişkin de gerekli başvurularımızı yaptıktan sonra sürecin yakından takipçisi olacağız ve Kuito'da yaşanan hukuksuzluğun tekrarının yaşanmaması için gereken mücadeleyi vereceğiz.

Methania isimli likit doğalgaz tankerinin söküm işlemi için Aliağa'ya demirlemesi üzerine İzmir Barosu'ndan sürecin takip edildiği ve çevreye zararlı içeriği sebebiyle geminin sökümüne karşı hukuki mücadele başlatılacağı bilgisi geldi.

 

Fransa'da geri dönüşüm kararı verilen ancak tehlikeli olduğu için Avrupa'nın kabul etmediği gemi, ozon tabakasını incelten maddeler içeren sıvılaştırılmış doğalgaz taşıyordu.

 

İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları dile getirdi. İzmir Barosu olarak çevreye yönelik ihlallerin yakından takipçisi ve çevre mücadelesinin çok önemli bir parçasıyız. Methania isimli tankerin söküm işleminin iptali için ivedilikle yürütmenin durdurulmasına yönelik gerekli başvuruları yapacağız. Biliyorsunuz geçtiğimiz aylarda benzer bir şekilde Kuito adlı tankerin söküm işleminin durdurulması için gerekli başvuruları yapmıştık. Ancak mahkeme yürütmenin durdurulması kararını ne yazık ki başvurunun üzerinden sekiz ay geçtikten ve gemi söküldükten sonra verebilmişti. Methania isimli tankere ilişkin de gerekli başvurularımızı yaptıktan sonra sürecin yakından takipçisi olacağız ve Kuito'da yaşanan hukuksuzluğun tekrarının yaşanmaması için gereken mücadeleyi vereceğiz.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.