POLİTİKA Haber Girişi : 03 Eylül 2016 15:05

Öney: "Algı operasyonlarıyla yönlendiriliyoruz"

Öney:
Düzenlediği çeşitli etkinliklerle tanınmış isimleri fuarda ziyaretçilerle buluşturan Bayraklı Belediyesi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran'ı ağırladı.

Fuar 3 No'lu holdeki etkinlikte Öney, Türkiye'de algı operasyonu yapıldığını belirterek, "Verilen mesajlarla duyarsızlaştırılıyoruz. Algı operasyonlarıyla yönlendiriliyoruz. Biat kültürüne alıştırılıp, verileni kabullenmeye itiliyoruz" dedi.


85'inci İzmir Enternasyonal Fuarındaki Bayraklı Belediyesi standına konuk olan Cumhuriyet Halk Partisi Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, vatandaşlarla buluştu, sohbet edip soruları yanıtladı.  


SESİMİZ YETTİĞİNCE MÜCADELEMİZ SÜRECEK


Türkiye'de barış ortamının son 14 yılda inşa edilmek istenmediğini ifade eden Öney, "Barışmak savaşmaktan daha zormuş. Algıyla yönetiliyoruz. Aslında barışın gelmemesinin sebebi de bu algı yönetimi süreciyle barışın hükümet tarafından istenmemesidir" diye konuştu. Her geçen gün daha duyarsız ve ilgisiz bir toplum olunduğuna dikkat çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Öney, " Algı, bilmediğimiz bir şeylerin vicdanlara dokunarak, anlatılmasıdır. Şuanda günümüzde yapılan da budur.  İnsanların birbirine karşı daha duyarsız olduğu, savaş ve barışın umurda olmadığı bir duruma geldik. Her gün şehit verirken artık kanal değiştirir hale geliyoruz. Verilen mesajlarla gündemi değiştirip yeni bir algı yaratarak bizim duyarsız olmamız sağlanıyor. Bunun üstüne bir de darbe girişimi oldu. Bu da ekmeğe yağ sürülür gibi oldu. İnsanlar artık yaptığı veya yapmadığı bir şeyden yargılanabilir korkusu yaratıldı. Böyle bir ortamda adaletin tahsis edilmesi mümkün değildir. Biz sesimiz yettiğince, ayaklarımız tutuğunca ve zihnimiz düşünebildiğince laiklik ve demokrasi mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi. Öney konuşmasının ardından vatandaşlarla sohbet edip, sorularını yanıtladı. Coşkulu kalabalık söyleşinin sonunda ellerindeki Türk bayraklarıyla 10'uncu yıl marşını hep bir ağızdan söyledi.

Öte yandan Bayraklı Belediyesi'nin fuar etkinlikleri kapsamında 4 Eylül Pazar günü saat 20:00'da ise ünlü tarihçi İlber Ortaylı İzmirlilerle söyleşi gerçekleştirecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.