GÜNDEM Haber Girişi : 14 Aralık 2016 21:38

Ortak gündem 'Azad Fazla'ydı

Ortak gündem 'Azad Fazla'ydı
Sivil toplum kuruluşlarından Başkan Selvitopu'na "ahde vefa" teşekkürü

Geçtiğimiz Nisan ayında hayatını kaybeden Karabağlar Belediyesi Meclis Üyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Sözcüsü Azad Fazla için Karabağlar Belediyesi tarafından adına yaptırılan parkın ardından bir grup sivil toplum kuruluşu, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'na teşekkür ziyaretinde bulundu. Duygusal anların yaşandığı ziyarette sivil toplum kuruluşları, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun örnek ve vefalı davranışının övgüye değer olduğunu vurguladılar ve "Siyaset arenasında boy gösteren ve boy gösterecek olanlara bir örnek teşkil ettiniz. Belki de ilk defa böyle bir olayla karşılaşıyoruz" değerlendirmesinde bulunarak da Selvitopu'na teşekkür ettiler. Başkan Selvitopu da ahde vefaya inandığını ve özen gösterdiğini belirterek, 37 meclis üyesinin hepsine aynı gözle baktığını, ülkede dayanışmaya çok ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhitin Selvitopu'nu makamında ziyaret eden Balkan Dernekleri Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, merhum Karabağlar Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Azad Fazla adına açılışı gerçekleştirilen park için Başkan Selvitopu'na teşekkür ettiler. Ziyarete, Uluslararası Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ekrem Selimler, Balkan Anadolu Dernek Başkanı Ender Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri, İzmir Sancak Rumeli Derneği Başkanı Ömer Ok ve yönetim kurulu üyeleri, GAP Derneği Başkanı Celal Balıkçı, Karşıyaka Müteahhitler Derneği Başkanı Niyazi Gültekin, Buca Belediyesi AK Parti Eski Grup Başkanvekili ve Gazeteci Necati Bahçeci ve merhum meclis üyesi Azad Fazla'nın kardeşi Lokman Fazla katıldı.

Örnek bir davranış sergilediniz

Lokman Fazla, ziyaret amaçlarının ağabeyi Azad Fazla'nın aynı zamanda Balkan Anadolu Derneği'nin de yönetim kurulu üyesi olduğunu, dernek ve federasyondan arkadaşlarının da Başkan Muhittin Selvitopu'nun göstermiş olduğu ahde vefa örneğine ve ilgisine teşekkür ziyaretinde bulunmak istediklerini belirtti.


Başkan Selvitopu'nun güzel bir ahde vefa örneği gösterdiğini ve bunun emsal teşkil etmesi gerektiğini belirten Balkan Anadolu Derneği Başkanı Ender Öztürk, "Siyaset arenasında boy gösteren ve boy gösterecek olanlara bir örnek teşkil ettiniz." dedi. Merhum Azad Fazla'nın teşkilat başkanları olduğunu, Balkan Anadolu Derneği olarak doğu-batı köprülerini kurmak, birlik beraberliği oluşturmak amaçlı derneği kurduklarını belirten Öztürk, "Bundan sonra sizlerle de sivil toplum kuruluşu olarak, destek isterseniz her zaman yanınızda olacağımızı bilmenizi isteriz. Merhum Azad Fazla ile sohbetlerimizde sizden övgüyle söz ederdi. Azad ağabey ile farklı partilerdensiniz ancak belki de ilk defa böyle bir olayla karşılaşıyoruz. Çalışmalarınızda hep hakkaniyetli ve doğrunun yanında olduğunuzdan bahsederdi. Sizin göstermiş olduğunuz park açılışındaki incelik, gerçekten bizim kalben size yakınlaşmamızı sağladı. Bundan sonra siyaseten veya STK olarak ne zaman desteğimizi isterseniz yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim." dedi.

Ziyarette bulunan diğer dernek başkanları ve dernek üyeleri de tek tek söz alarak Azad Fazla ile ilgili anılarını anlattı ve Başkan Selvitopu'na park açılışı için teşekkür ettiler.

Dayanışmaya çok ihtiyacımız var

Başkan Selvitopu da dernek başkanlarının gerçekleştirmiş oldukları ziyaretten dolayı mutlu olduğunu ve onur duyduğunu belirtti. Merhum meclis üyesi Azad Fazla için güzel bir parkın yapıldığını belirten Selvitopu, ahde vefaya inandığını ne olursa olsun ahde vefanın önemli bir gelenek görenek olduğunu söyledi. Toplum olarak birlik beraberliğe ihtiyaç olduğunun altını çizen Selvitopu, "Özellikle son zamanlarda bizim toplum olarak bunlara ihtiyacımız var. Birliğe beraberliğe, dostluğa ihtiyacımız var, çünkü bizim gidecek başka bir ülkemiz yok. Bu ülkede hep birlikte kardeşçe, barış içinde yaşamak hepimizin hakkı. Tabi bunu sağlayacak olan da gene bizleriz. Bizlerin de bunu eylemle yapması gerek, lafla bu işler olmuyor. Dostluk, kardeşlik lafı çok edilir ama biraz bunu eylemle pekiştirmek gerekir. Samimiyetinizi, iyi niyetinizi, dostluğunuzu bu şekilde göstermeniz gerekir." dedi. Belediyecilik hayatı boyunca yaklaşık 30

yıldır merhum meclis üyesi Azad Fazla ile tanışıklığı olduğunu belirten Selvitopu, merhum Fazla'nın erken bir kayıp olduğunu söyledi.

Hepsine aynı gözle bakıyorum

Topluma ayrım gözetmeksizin iyi bir hizmet vermeye çalıştıkları sözlerine ekleyen Başkan Selvitopu, "Böyle bir kayıpta bizim farklı davranmamız asla söz konusu olamaz. 37 meclis üyemiz var, ben hepsine aynı gözle bakıyorum. Kendi partimden de meclis üyemiz var, AK Parti'den de meclis üyelerimiz var. Sonuçta halkın oylarıyla seçilerek gelmiş insanlar. Halk onları seçtiğine göre en başta ben belediye başkanı olarak göstermezsem, halk da bana saygı göstermez, ben böyle bakıyorum." dedi.

Dernek başkanlarına ve Lokman Fazla'ya ziyaretinden ötürü bir kez daha teşekkür eden Selvitopu, böyle acıların bir daha yaşanmamasını dileyerek, Karabağlar Belediyesi'nin kapılarının her zaman açık olduğunu, özellikle ilçedeki sivil toplum kuruluşları ile birlikte Karabağlar'ın gelişmesi için ortak hareket edilmesinin önemine dikkat çekti.

Ziyaret sonrasında dernek başkanları ve yöneticileri Başkan Selvitopu'na teşekkür çiçeği taktim ederek, hatıra fotoğrafı çekildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.