POLİTİKA Haber Girişi : 18 Mart 2021 18:30

ÖZGÜR ÖZEL’DEN BAŞKAN SENGEL’E DESTEK ZİYARETİ: KARINCANIN DA KARDEŞİ VAR

ÖZGÜR ÖZEL’DEN BAŞKAN SENGEL’E DESTEK ZİYARETİ: KARINCANIN DA KARDEŞİ VAR

EFES SELÇUK’TAN YÜKSELEN SESE YÜREKTEN İŞTİRAK EDİYORUZ

ÖZGÜR ÖZEL’DEN BAŞKAN SENGEL’E DESTEK ZİYARETİ: KARINCANIN DA KARDEŞİ VAR

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’e destek ziyaretinde bulundu.

Özel, CHP Selçuk İlçe Örgütü’nde düzenlediği basın toplantısında Efes Selçuk Belediyesi’nin çalışmalarını ve Türkiye gündemini değerlendirdi. Efes Selçuk Belediyesi’nin sosyal projelerinin Türkiye’ye örnek olduğuna dikkat çeken Özel; “Türkiye CHP iktidarı ile nasıl yönetilecek diye sorarsanız Efes Selçuk’a bakabilirsiniz. Türkiye emekçinin hakkını veren bir zihniyet ile yönetilecek” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’i, CHP İlçe Başkanı Mehmet Karanfil ve partililer ile karşılayan Başkan Sengel; “Sayın Özel bize her daim destek oldu. Bugün buraya gelişi de bir destek. Kendisi bizi hiçbir zaman yalnız bırakmıyor, bizi hep savunuyor. Ve öyle bir şey ki; telefon açtığımda hemen hattın diğer ucunda oluyor. İşte tüm bunlar Cumhuriyet Halk Partisi örgütünün hep bir arada nasıl durduğunun kanıtıdır” dedi.

Başkan Ceritoğlu Sengel’e mazbatayı birlikte alma sözü olmasına rağmen İstanbul seçimlerinde sandık nöbeti olduğu için Efes Selçuk’a gelemediğini belirten Özel; “  Çok uzun süredir burada olmayı istiyordum. Yerel seçimlerde 41 ilde 254 aday tanıttım. 254 aday içinde kürsüden inerken “oldu bu iş” diyebildiğim bir başkandı Sayın Sengel.  Futbol tabiri ile “bu maçı aldınız” dedim. Ben başkanımıza, örgütümüze ve Selçuk’lulara da teşekkür ediyorum. Kadın eli değmiş bir belediyede, kadına değer veren, kadını güçlendiren, Eşitlik Birimi ile yapmış olduğu çalışmalarla eşitliğe katkı sağlayan bir kadın belediye başkanımızın elinin değdiği bir ilçenin nasıl değiştiğini göstermek için buradayım” dedi.

 

 

 

ALIN TERİ KARŞILIĞINI BULACAK

Efes Selçuk Belediyesi’nin sosyal politikalarına değinen Özel,  Başkan Ceritoğlu Sengel  göreve gelmeden önce belediyenin mali darboğaz içerisinde olduğunu belirterek; “Selçuk’ta işçiler dört ay geriden maaş alıyorlardı. Şimdi düzenli maaş aldıklarını takip ediyoruz. Sosyal demokrat bir partinin bunu yapması çok önemli bir şey. Selçuk ölçeğindeki bir belediyede 100 milyona yakın borç ile karşılaştıklarını biliyoruz. Buna rağmen taşerondan KHK’ya geçen işçilerin şartlarının iyileştirildiğini de biliyoruz. CHP Türkiye’yi nasıl yönetecek derseniz, Selçuk’a baktığınızda görürsünüz, CHP Türkiye’yi emekçinin hakkını vererek yönetecek. CHP iktidarında ilk olarak alın teri karşılığını bulacak” dedi.

Efes Selçuk adının kullanılması ile ilgili yapılan incelemelere değinen Özel;  “Efes bir dünya mirası, Efes, Selçuk’un, İzmir’in, Türkiye’nin sonuçta. Bu markaya sahip çıkılmadı bugüne kadar.  CHP’li bir belediyenin özellikle Efes’in,  dünyanın göz bebeği olan bir yerin, bir evrensel kültür mirasını tanıtması Türkiye’ye yapılabilecek en büyük iyiliktir. Düşünün ki Efes Selçuk Belediyesi’ni yöneten akıl, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı yönettiğinde görün Türkiye’nin turizmi nerelere ulaşacak” dedi.

KADIN VE TARIM POLİTİKALARIMIZLA ÖRTÜŞEN PROJELER

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in hayata geçirdiği projelerin altını çizen Özel; “ Bütün Türkiye’nin haberdar olmasını istediğim birkaç proje var. Bunlardan bir tanesi Köy Akademileri. Gittiğim her yerde yurttaşlar her zaman Köy Enstitüleri’nin kalkınmaya, aydınlanmaya sunduğu katkı ve kalkınmanın köyden başlaması gerektiğinden bahsederler. Ben burada Köy Enstitüleri mantığı ile hayata geçen Köy Akademilerinden haberdar oldum. Yine Köy Akademileri ile bağlantılı olan Toprak Okulu Projesi’nden haberdar oldum. Bu iki projeyi köyden kalkınmayı başlatabilecek örnek bir model olarak görüyorum. Bu anlamda Efes Selçuk Belediyesi’nin bu projelerinin bütün Türkiye ile CHP’li belediyelerle paylaşmayı da bir görev biliyorum” dedi.

 

 

 

 

Ataması yapılmayan öğretmenlerin Türkiye’nin önemli bir sorunu olduğuna dikkat çeken Özel; “Eğitimhane Projesi ile birileri tarafından ataması yapılmayan öğretmenlerin, olanakları kısıtlı öğrencilerle bir araya getiren bu proje ve yine öğretmen ataması yapılmamasına bağlı olarak köylerde okulsuz, öğretmensiz kalan çocuklar için belediye tarafından verilen taşımalı eğitim olanağı sağlanması tüm Türkiye’ye örnek olacak,  yalnızca burada karşılaştığım projeler arasında yer alıyor”  dedi.

Efes Tarlası Bakkalı ve Masal Evi projeleri ile kadın istihdamına katkı sunulduğuna dikkat çeken Özel her iki projenin de CHP’nin kadın ve tarım politikaları ile örtüştüğünü ifade etti. Efeslim Kart Projesi’ne de değinen Özel; “ Bütün Bu projeler gerçekten birbiriyle etkileşimli, gerçek anlamda sosyal belediyeciliği ön plana çıkaran projeler. Bu projelere sahip olduğumuza çok mutlu olduk” dedi.

BELEDİYEMİZ VE ÖRGÜTÜMÜZ YALNIZ DEĞİLDİR

Kısa bir süre önce Efes Selçuk’un her yerini saran Tek Sevdamız Atatürk afişlerine de değinen Özel, “Birileri birilerini sevdiği için usulüne uymadan her yeri, memleketi tapulu malı sanarak afişledir. Usulüne uygun yapılırsa bu talepler karşılanır.  Kim pankart asmak istemiş de, billboard kullanmak istemiş de buna engel olunmuş. Memlekette bir tek adam rejimi var. O tek adam ile ilgili dünyanın öteki ucunda bir saygısızlık yapılmış. İşin o kısmını kimse tasvip etmiyor. Biz buna cevap vereceğiz. Ama , “Kimseye sormayız, belediyeye sormayız, muhtara sormayız bildiğimizi okuruz” diyen arkadaşlar var. İşte tek adamı çok sevenler bir taraftan konuşurken, andımız tartışmaları içinde Selçuk’tan bir ses yükseldi.  Belediyemiz, ilçe örgütümüz “Tek Sevdamız Atatürk” dedi. Bu sese hepimiz yürekten iştirak ediyoruz. Tüm Atatürkçüler iştirak ediyor. Örgütümüz direndi, Selçuklular direndi. “Bir tek Başkumandanımız var.  O da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Tek Sevdamız Atatürk’tür” dedi. Belediyemiz ve örgütümüz yalnız değildir.  Belediyemizi, örgütümüzü karınca gibi ezmek isteyenlere tek söyleyeceğimiz var; karıncanın kardeşi var.  O da tüm Cumhuriyet Halk Partililerdir” dedi.

 

 

 

 

Gündeme dair değerlendirmelerde de bulunan Özel; “ Türkiye’nin üzerindeki kara bulutlar dağılsın istiyorsanız, işsizlik son bulsun istiyorsanız yerel yönetimlerde ne yaptığımıza bakın. Emekçiler emeğinin karşılığını alıyor, istihdam odaklı projeler hayata geçiyor, kadınlara, çiftçilere destek olunuyorsa bunu sosyal belediyecilik anlayışına dahil belediye başkanlarımız yapıyor. İktidara geldiğimizde aynısını bizler yapacağız” dedi.

GENÇLERE SESLENDİ

Konuşmasında özellikle gençlere seslenen Özel, “ Hepimizin göz bebeği gencecik, muhteşem bir nüfusumuz var. Yapılan bir araştırma bu nüfusun yüzde 65’inin geleceğini yurt dışında aradığını gösteriyor. Bunu gençlerimiz de Türkiye de hak etmiyor. Dünyadaki en değerli varlık genç beyin gücüdür. 10 kişiden 7’si yurt dışına gitme hayali kuruyorsa bu ülkeyi yönetenlerde bir sorun vardır. Gençlerin yardımına, desteğine ihtiyacımız var. Sorumluluk onlarda. Atatürk bu ülkeyi belediye başkanlarına, genel başkanlarına, askerlere değil kocaman yürekleri, kocaman akılları olan gençlere emanet etti. Gençlerin Atatürk’ün emanetine gençlerin sahip çıkacağına, bu ülkenin Atatürk’e yakışır bir ülke olması için esas katkıyı gençlerin sağlayacağına inanıyoruz. Hepsinin umutları için, umutlarımız için gençleri ülkelerine sahip çıkmaya davet ediyoruz.  Daha sonra sandığa koşalım. Gençlerimizin belki de ilk kez kullanacağı oylarla bu kara bulutlar dağılacak, masmavi bir gökyüzüne kavuşacağız” dedi.

Başkan Ceritoğlu Sengel ve Özel parti binasından ayrıldıktan sonra esnafı ziyaret etti, vatandaşlarla sohbet etti.  Özel'e esnaf ziyaretinde CHP ilçe Başkanı Mehmet Karanfil ve ilçe yönetimi başta olmak üzere CHP ilçe kadın ve gençlik kolları ile çok sayıda partili ve ilçe halkı eşlik etti. Özel, belediye hizmet binası ve Efes Tarlası Bakkalı ziyaretinin ardından Efes Selçuk’tan ayrıldı.